Αποτελέσματα και κατά της φαλάκρας φαίνεται να έχει ένα φάρμακο για την οστεοπόρωση


Αποτελέσματα και κατά της φαλάκρας ανακαλύφθηκε ότι μπορεί να φέρει ένα φάρμακο που αρχικά χρησιμοποιήθηκε κατά της οστεοπόρωσης, βοηθώντας στην εκ νέου ανάπτυξη των μαλλιών.

Έως σήμερα υπάρχει μόνο ένα φάρμακο για άνδρες και γυναίκες και ένα φάρμακο μόνο για άνδρες, τα οποία θεραπεύουν τη φαλάκρα. Όμως και τα δύο έχουν παρενέργειες, ενώ συχνά τα αποτελέσματά τους δεν είναι ικανοποιητικά, με συνέπεια όχι σπάνια να χρειάζεται εμφύτευση τριχών, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής το δρα Νέιθαν Χοκσόου του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «PLoS Biology», σύμφωνα με το BBC, ανακάλυψαν στο εργαστήριό τους ότι το φάρμακο, που αρχικά αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει την απώλεια οστικής μάζας λόγω οστεροπόρωσης, αναστέλλει τη δράση της πρωτεΐνης SFRP1, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη των τριχών στους θύλακες του δέρματος του κεφαλιού τους.

«Κάποια μέρα μπορεί το φάρμακο αυτό να κάνει πραγματικά τη διαφορά για τους ανθρώπους που υποφέρουν από την απώλεια των τριχών τους» δήλωσε ο Χόκσοου.


Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, newsbeast.gr
_