Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηράκλειο: Πρεμιέρα για τους ποδηλάτες αστυνομικούς

Πρεμιέρα σήμερα στο κέντρο του Ηρακλείου για τους ποδηλάτες αστυνομικούς με τους πολίτες αλλά και τους τουρίστες να τους υποδέχονται θετικά.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να τους φωτογραφίσουν αφού για το Ηράκλειο, ο θεσμός της αστυνόμευσης με ποδήλατα, είναι κάτι καινούριο.

ποδηλάτες αστυνομικοί

Σήμερα, τις... ορθοπεταλιές ξεκίνησαν τρεις αστυνομικοί οι οποίοι πριν υπηρετούσαν σε άλλες υπηρεσίες ενώ σταδιακά θα πιάσουν δουλειά και οι άλλοι τρεις. Μαζί τους σήμερα κατά την πρώτη ημέρα, βρίσκεται και η Διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας, Ελένη Μπαντουβά καθώς οι ποδηλάτες αστυνομικοί θα υπάγονται διοικητικά στο Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας.

astynomikoipodilates2.jpg
ποδηλάτες αστυνομικοί
Ο ρόλος των αστυνομικών με ποδήλατα θεσπίστηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου οι ένστολοι να βοηθούν και να εξυπηρετούν τους τουρίστες της πόλης αλλά και τους ντόπιους ενώ θα μπορούν να επεμβαίνουν και σε έκτακτα περιστατικά αστυνομικής φύσεως. Ανάμεσα στα καθήκοντά τους είναι και η βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων ενώ κάθε ένας από αυτούς, φέρει ατομικό εξοπλισμό, ειδική στολή και ασύρματο.
Αντιδράσεις
Το μέτρο της αστυνόμευσης με ποδήλατα είναι καλό αλλά να γίνει σωστά, τονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης ο οποίος επισημαίνει ότι οι έξι αστυνομικοί, πάρθηκαν από άλλες υπηρεσίες που έχουν ανάγκες.
Δεν μπορεί να γίνεται αφέμαξη υπηρεσιών για να γίνει αυτό με τα ποδήλατα, λέει ο κ. Πικράκης και συνεχίζει λέγοντας πως "τα έξι αυτά άτομα θα λείψουν από τις υπηρεσίες τους".
ποδηλάτες αστυνομικοί
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι "το Αρχηγείο να έφερνε αστυνομικούς από την Αθήνα ή να έπαιρνε νέους, όχι πάντως από τους υπάρχοντες. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το μέτρο στο Ηράκλειο όταν η πόλη δεν διαθέτει ούτε έναν ποδηλατόδρομο." καταλήγει ο κ. Πικράκης.
Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν και ευτράπελα καθώς οι στολές που ήρθαν από την Αθήνα... ήρθαν σε λάθος νούμερο κι έτσι οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιάσουν δουλειά χωρίς αυτές.
Ο θεσμός του ποδηλάτη αστυνομικού έχει ήδη ξεκινήσει στο νομό Χανίων και τώρα θεσπίζεται στους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

πηγή: ekrit
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια