Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ: Σε αποστολή σωτηρίας στο Αιγαίο οι γιατροί του ΠΝ - ΦΩΤΟ

Νέα αποστολή για τους γιατρούς του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα. Το πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ  και η επιβαίνουσα διευρυμένη
Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα του, στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου θα πραγματοποιήσει   Με αφορμή την νέα αποστολή των γιατρών του ΠΝ προβάλονται παρακάτω οι  δυνατότητες του πλοίου Γενικής Υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, ενός πλοίου μεγάλης σπουδαιότητας.

Οι δυνατότητες του πλοίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές όχι μόνο για το έργο που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΝ αλλά για το έργο του ΠΝ γενικότερα.

Αρχικά, σε ότι αφορά το έργο των γιατρών διαίτερης σημασίας είναι η πλήρης θεραπευτική μονάδα του πλοίου, που είναι εξοπλισμένη με χειρουργείο μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

Επιπλέον οι δυνατότητες Υποστηρίξεως του πλοίου Γενικής Υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ είναι ιδιαίτερα σημαντικές και το καθιστούν ικανό για δράση όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στη Μεσόγειο. 



Περιλαμβάνουν τον εν πλω ανεφοδιασμό των πλοίων του ΠΝ ή άλλων συμμαχικών πλοίων με πετρέλαιο DieselF-76, καύσιμο Ε/Π JP-5, πυρομαχικά, κατευθυνόμενα βλήματα, τορπίλες, κρίσιμα αμοιβά υλικά, λιπαντικά, νερό και τρόφιμα. Επίσης είναι δυνατή η χρήση του και ως Πλοίο Διοικήσεως, ενώ διαθέτει προστασία για εκτέλεση επιχειρήσεων σε ραδιοβιοχημικό περιβάλλον.



Ακόμα, το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ έχει δυνατότητα συνδρομής των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης (πλημμύρες, σεισμοί, κλπ). Για το σκοπό αυτό διαθέτει επιπλέον ενδιαιτήσεις για παροχή καταλύματος στον πληθυσμό των πληγέντων περιοχών, δύναται να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε καταυλισμούς προσφύγων και τέλος να τους εφοδιάσει με τρόφιμα, ρουχισμό και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια (που μπορεί να μεταφέρει σε 1 containersτων 20 κπ).




Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πλοίο γενικής υποστήριξης τύπου Etna
Ναυπήγηση : Ναυπηγεία Ελευσίνας ΑΕ, Ελευσίνα.
Καθέλκυση : 19-02-2002
Ένταξη - Ύψωση Σημαίας : 08-07-2003
Διαστάσεις: 146,5/21/13.1 μέτρα
Εκτόπισμα: 13.400 τόνοι με πλήρη φόρτο (φορτίο 5.600 m3 ντίζελ, 1500 m3 καύσιμο JP-5 και 192 τόνοι νερό. Χώροι αποθήκευσης 20 τόνοι ανταλλακτικών, 30 τόνοι λιπαντικών σε βαρέλια, έως 12 εμπορευματοκιβώτια. Θεραπευτήριο. Συνεργεία επισκευών.)
Πρόωση: 2 ντίζελ Sultzer12 ZAV405 με ισχύ 22.400 ίππους. 2 έλικες μεταβλητού βήματος. Εγκάρσιος έλικας στην πλώρη.
Ταχύτητα: Μέγιστη 21.5 κόμβοι, κανονική 18 κόμβoι.
Οπλισμός : Πυροβόλα: 1 CIWSPhalanxMk15 Mod12 των 20 mm. 4 Rheinmetallτων 20 mm. Πολυβόλα 2 των 0.5 in(12.7 mm), 6 των 0.30 in(7.6 mm), 2 MG-3 των 7.62 mm.
Radarέρευνας επιφανείας: RaytheonSPS-10 Dστη συχνότητα G. Radarναυτιλίας: 2 BRIDGEMASTERE252/6.
Ελικόπτερο : ΑΒ-212 EW/ ASWή S-70B-6
Πλήρωμα : 140 άτομα περίπου.
Το πλοίο έχει πάρει το όνομά του από τον Προμηθέα, τον μυθικό ευεργέτη και προστάτη τον ανθρώπων που κατά παράβαση των εντολών του Δία, έδωσε στους ανθρώπους μεταξύ πολλών άλλων και τη φωτιά.

Τέλος, το σημερινό ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ( Α-374) ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Ελευσίνας με βάση τα σχέδια του πλοίου υποστηρίξεως ETNAτου Ιταλικού Ναυτικού. Η καθέλκυσή του έγινε στις 19-2-2002 και η ύψωση της Σημαίας στις 8-7-2003. Αποτελεί το τρίτο πλοίο με το όνομα αυτό στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού και το μεγαλύτερο σε εκτόπισμα που υπήρξε ποτέ.

Με πληροφορίες από το http://www.hellenicnavy.gr


onalert.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια