Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξάρχεια: Για πόσο διάστημα ακόμη η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι αδρανοποιημένη μη μπορώντας να δράσει χωρίς πολιτικές εντολές; - ερώτηση βουλευτή

Παραθέτουμε ερώτηση τής Εύης Χριστοφιλοπούλου: Στα Εξάρχεια τα επεισόδια εντείνονται και οι συμπλοκές κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών με τα ΜΑΤ σχεδόν δύο φορές την
εβδομάδα, καθιστούν την περιοχή βομβαρδισμένο τοπίο με τεράστιες υλικές ζημιές για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες. Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στο χώρο εργασίας, στο δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο.

Με έγγραφο τους προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών περίπου 400 κάτοικοι των Εξαρχείων διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Στο τρισέλιδο κείμενό τους, κάνουν λόγο για «παγιωμένη πλέον πρακτική, «της απαγόρευσης εισόδου της Αστυνομίας στα Εξάρχεια», που «έχει ισοπεδώσει την περιοχή σε όλο της το εύρος και η ισοπέδωση αυτή τείνει να επεκταθεί και πέραν των Εξαρχείων».

Στην έκκλησή τους προς τον Εισαγγελέα, τονίζουν ακόμα ότι η αναφορά και διαμαρτυρία τους «θα κοινοποιηθεί σε όλα τα Ελληνικά, Διεθνή και Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, σε διεθνή φόρα, οργανισμούς και λόμπυ, στις σημαντικότερες πρεσβείες ξένων κρατών και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο» με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην εικόνα της πόλης αλλά και στον τουρισμό εν όψει καλοκαιρινής περιόδου.

Η αγανάκτηση των κατοίκων εντείνεται καθώς τα επεισόδια διαρκούν ώρες με την Αστυνομία να αμύνεται αλλά να μην προχωρά σε προσαγωγές ή συλλήψεις. Η αδράνεια και η ατιμωρησία των κάθε λογής «μπαχαλάκηδων» αποδεικνύει την άτυπη προστασία που η ίδια η κυβέρνηση τους παρέχει εις βάρος των πολιτών και της χώρας.

Για την επικίνδυνη και ανυπόφορη πλέον κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για πόσο διάστημα ακόμη η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι αδρανοποιημένη μη μπορώντας να δράσει χωρίς πολιτικές εντολές; Αυτού του είδους η ομηρεία δεν έχει προηγούμενο.



Η Ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια