Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι δράστες του ξυλοδαρμού πήραν τηλέφωνο τον Μπουτάρη - Πρότειναν να πληρώσουν τις ζημιές

«Γέφυρες» προς την πλευρά του Γιάννη Μπουτάρη επιχείρησαν να ρίξουν τις τελευταίες ώρες οι



 κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο, στον Λευκό Πύργο, στην εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων, σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δικάζονται τρεις εκ των τεσσάρων συλληφθέντων στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης (ο τέταρτος, ο 17χρονος, έχει αφεθεί ελεύθερος καθώς θα δικαστεί τον Οκτώβριο από δικαστήριο ανηλίκων).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους επικοινώνησαν μέσω των δικηγόρων τους με το γραφείο του δημάρχου ζητώντας να μιλήσουν με τον κ. Μπουτάρη. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν οπότε μετέφεραν τις προτάσεις τους, στους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δικηγόρος του 17χρονου εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι συνέβη, λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον δήμαρχο.

Ο δικηγόρος ενός άλλου εκ των κατηγορουμένων ο οποίος θα δικαστεί σήμερα, επικοινώνησε κι αυτός με το γραφείο δημάρχου και πρότεινε ο πελάτης του να πληρώσει τις ζημίες που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη.

Σύμφωνα με δημαρχιακή πηγή ο κ. Μπουτάρης είπε πως το ζήτημα δεν είναι προσωπικό ώστε να μπορεί ο ίδιος να αποφασίσει καθώς, όπως τόνισε, το αυτοκίνητο είναι περιουσία του δήμου. «Ας απευθυνθεί στον δήμο, ας το πληρώσει κι ας κρίνει το δικαστήριο εάν αυτή η πράξη του μπορεί να συνεκτιμηθεί κατά την έκδοση της ετυμηγορίας» φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Το τηλεφώνημα του Κασιδιάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, ένας εκ των δραστών της επίθεσης σε βάρος του κ. Μπουτάρη (είναι αυτός που φορά την κουκούλα), είναι μέλος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο και του δήλωσε την απόλυτη στήριξή του τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί. Πάντως, η οικογένεια του κατηγορούμενου αρνείται κάθε συμμετοχή του στη νεολαία του νεοναζιστικού μορφώματος και προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από οτιδήποτε μπορεί να τον ενοχοποιήσει.

Στο μεταξύ, ένας από τους δύο 20χρονους δράστες ο οποίος πρόκειται να δικαστεί σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, είναι μέλος συλλόγου Ταε Κβο Ντο, στην περιοχή της Νεάπολης.

Τέλος, ο ενήλικας ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να προπηλακίζει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί του διαμένει στην περιοχή του Κορδελιού. Τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε ριζική αναμόρφωση της σελίδας του στο fb προκειμένου να σβήσει προηγούμενες αναρτήσεις του οι οποίες πιθανόν θα τον έφερναν σε πολύ δυσχερή θέση.

Το «παρών» στο δικαστήριο θα δώσουν σήμερα τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όσο και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα η οποία ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης σε βάρος του κ. Μπουτάρη προσπαθώντας να τον προστατέψει.

Πηγή Voria.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια