Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το παρασκήνιο για τις μεταθέσεις των ειδικών φρουρών και το βέτο της ΠΟΑΣΥ

Σε γόρδιο δεσμό εξελίχθηκε τελικά η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τις μεταθέσεις των ειδικών φρουρών, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η δαμόκλεια σπάθη πρώτα του
Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στη συνέχεια, το πιο καθοριστικό χτύπημα της ΠΟΑΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, το αρμόδιο συμβούλιο ανέβαλε πλείστες όσες φορές τη συνεδρίαση του, καθώς υπήρξαν καιν πιέσεις από την πλευρά του σωματείου των φρουρών, αλλά και σφοδρές αντιδράσεις από την ΠΟΑΣΥ. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γερακαράκος ακούστηκε κάπου να λέει πως "οι μεταθέσεις αστυφυλακοποιημένων φρουρών είναι αδιανόητο όσο και ανήκουστο να γίνουν μέσα σε αυτό το πλαίσιο".

Η συμβιβαστική της όλης κατάστασης λύση βρέθηκε μέσα από το ΝΣΚ, το οποίο γνωμοδότησε τελικά ότι το αστυφυλακοποιημένο ειδικής κατηγορίας προσωπικό, μόνο οργανικές θέσεις της κατηγορίας στην οποία πλέον ανήκει μπορεί να καταλάβει και όχι θέσεις οι οποίες θα ανοίξουν για την κατηγορία στην οποία ήταν.

Ως εκ τούτου, το συμβούλιο και πάντα υπό την ασφυκτική πίεση της ΠΟΑΣΥ, αποφάσισε να εξαιρεθούν από τις μεταθέσεις των ειδικών φρουρών οι ήδη αστυφυλακοποιημένοι τον καιρό που υποβλήθηκαν τα αιτήματα της πέμπτης σειράς, την παρέκαμψε καθώς αποφασίστηκε να τεθούν στο καθεστώς που διέπει όλους τους υπόλοιπους αστυφύλακες και προχώρησε στην εξέταση των αιτημάτων της 6ης σειράς.


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια