Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο παγωτό στον κόσμο!


Ακόμη και το όνομά του, «η ανάσα του διαβόλου», υποδηλώνει και την επικινδυνότητά του.

Αποτελεί μάλιστα το πιο επικίνδυνο παγωτό σε όλον τον κόσμο. «Η ανάσα του διαβόλου» σερβίρεται στο Aldwych Cafe And Ice Cream Parlor στη Γλασκώβη. Περιέχει περισσότερα και πιο καυτερά μπαχαρικά απ’ όσα έχει συνηθίσει ο ουρανίσκος μας. Παρασκευάζεται με πιπεριές Carolina Reaper, ένα είδος πιπεριών τσίλι τόσο φλογερών που έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως οι πιο καυτερές πιπεριές τσίλι στον κόσμο.

Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι είναι 500 φορές πιο καυτερό από το ταμπάσκο και στα συστατικά του περιέχονται τόσες ερεθιστικές ουσίες που οι υπάλληλοι πρέπει να φοράνε γάντια, όταν το φτιάχνουν και το σερβίρουν, ώστε να αποφεύγουν τα εγκαύματα!

Είναι τόσο πικάντικο που οι πελάτες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, αλλά και να υπογράψουν, πριν το δοκιμάσουν, ένα ειδικό νομικό έγγραφο που λέει ότι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη αυτής της δοκιμής. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι υπάρχει και κίνδυνος απώλειας της ζωής τους!


Ο ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης στη Γλασκώβη ισχυρίστηκε πως η συνταγή του παγωτού προέρχεται από την Ιταλία. Εκεί υπήρχε ένα μέρος με την ονομασία «Η γέφυρα του διαβόλου», όπου συγκεντρώνονταν οι επιχειρηματίες με μαγαζιά παγωτών για να συζητήσουν πώς πήγε η χρονιά. Αν υπήρχε κάποιος θαρραλέος δοκίμαζε αυτό το παγωτό, το οποίο από το όνομα της γέφυρας ονομάστηκε «ανάσα του διαβόλου».

Ο Μάρτινς, ιδιοκτήτης του καφέ στη Γλασκώβη, πήγαινε κάθε χρόνο σε αυτήν τη συνάντηση και έτσι έφερε αυτή την ιδέα στο μαγαζί του. Η συνταγή είναι κρυφή, καθώς ελάχιστοι την γνωρίζουν. Όταν χρειαστεί, θα διαδοθεί στα παιδιά του ιδιοκτήτη, τα οποία θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Ιταλία και να μάθουν από εκεί τα μυστικά.


Πηγή: valueforlife.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια