Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΛ.ΑΣ. «αφόπλισε» τον Στέφανο Χίο μετά τον πυροβολισμό στο «Μακελειό»

Στην αφαίρεση της άδεια οπλοφορίας του γνωστού δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Μακελειό», Στέφανου Χίου, προχώρησε προχθές η ΕΛ.ΑΣ., μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε
σε βάρος του για εκφοβιστικό πυροβολισμό σε βάρος δικαστικού επιμελητή.
Το περιστατικό είχε λάβει χώρα τη Μεγάλη Τετάρτη, στις 4 Απριλίου 2018, όταν δικαστικός επιμελητής μετέβη στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» στην οδό Δοϊράνης στην Καλλιθέα, προκειμένου να επιδώσει εξώδικο στον δημοσιογράφο με αφορμή δημοσίευμα του εντύπου του. Σε έξαλλη κατάσταση ο Στέφανος Χίος φέρεται, σύμφωνα με μαρτυρία, να πυροβόλησε για εκφοβισμό, με αποτέλεσμα έντρομος ο δικαστικός επιμελητής να αποχωρήσει.
Πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν ότι από εκείνη την ημέρα κινήθηκαν οι διαδικασίες για την αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας του δημοσιογράφου. Την περασμένη εβδομάδα αστυνομικοί κατάσχεσαν το πιστόλι του Χίου και προχθές έγινε η αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας του από την αρμόδια υπηρεσία της ΓΑΔΑ. Αρμόδιες πηγές σχολίαζαν ότι παρά το σοβαρό περιστατικό στην Καλλιθέα χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρεις εβδομάδες για να κατασχεθεί το όπλο του δημοσιογράφου από την Αστυνομία.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο δικαστικός επιμελητής έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία, στην οποία αναφέρει ότι είδε τον Στέφανο Χίο να κρατάει όπλο και να πυροβολεί στο έδαφος. «Κρατούσε όπλο. Αν ήθελε να με σκοτώσει θα μπορούσε. Δεν ήθελε», φέρεται να κατέθεσε. Η συγκεκριμένη μαρτυρία χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης.
Από την πλευρά του ο Στέφανος Χίος είχε γράψει μετά το περιστατικό (και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της αναζήτησής του από αστυνομικούς στο πλαίσιο του αυτοφώρου) την παρακάτω δήλωση: «Τι έγινε ρε παιδιά; Πάλι με ψάχνουν τα μπατσακια του Τόσκα κατά εκατοντάδες, την ώρα που οφείλουν να αναζητούν τους εγκληματίες που έστειλαν τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη που χαροπαλεύει; Ντροπή σας! Θα σας κρίνει ο Θεός και ο λαός! Τμήμα ανθρωποκτονιών, Προστασία Πολιτεύματος, Ασφάλεια, ΔΙ.ΑΣ. Όλοι μαζί σε πολιορκία στην εφημερίδα μας για να μην βγει η αυριανή έκδοση. Θα λογαριαστούμε με όλους».
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος επεσήμανε ότι «το κράτος Δικαίου οφείλει να συμπαρίσταται και να προστατεύει τους ανθρώπους που επιτελώντας το καθήκον τους, εφαρμόζουν τους νόμους. Έχουμε εγκαίρως ενημερώσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη καλλιέργεια αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους».
Πηγή: Εφημερίδα Έθνος


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια