Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πού μπορείτε να πάτε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;


Δεν είναι λίγοι όσοι έχουν την τύχη να μη δουλεύουν την ημέρα του Αγίου Πνεύματος και έτσι εξασφαλίζουν ακόμη ένα τριήμερο ξεκούρασης!

Πώς μπορείτε να περάσετε το τριήμερο αυτό και πού μπορείτε να πάτε; Παρακάτω σας προτείνουμε τέσσερις άκρως εντυπωσιακές επιλογές!

Μια βόλτα στο Σαρωνικό

Η Αίγινα είναι από τις πρώτες μας σκέψεις κάθε που παίρνει να καλοκαιριάζει. Βρίσκεται κάτι παραπάνω από ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και είναι ό,τι πρέπει για χαλαρό τριήμερο με νησιώτικο χρώμα στις πιο νορμάλ τιμές του Σαρωνικού. Εδώ θα βολτάρετε στην πόλη της Αίγινας, με τα χρωματιστά νεοκλασικά της παραλιακής περαντζάδας, θα περπατήσετε στα σκιερά δρομάκια και θα ανηφορίσετε μέχρι το Ναό της Αφαίας, έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς της αρχαιότητας στην καρδιά ενός πευκοδάσους. Τα καλύτερα μεζεδάκια θα τα απολαύσετε πλάι στο κύμα στο ψαροχώρι της Πέρδικας. Για τις πρώτες βουτιές, θα επιλέξετε το Κλειδί κοντά στην Πέρδικα ή τις αμμουδιές της Αγίας Μαρίνας, της Αιγινήτισσας και του Μαραθώνα, αν αναζητάτε οργανωμένες παραλίες.

Ελάτε να πάμε στις Κυκλάδες

Η Άνδρος είναι δυο ώρες μακριά από τη Ραφήνα και είναι μία εκ των βολικότερων… all inclusive Κυκλάδων: Είναι κοντά στην Αθήνα, έχει οικονομικές επιλογές διαμονής, έχει ωραίες παραλίες για τις πρώτες βουτιές, γραφική κυκλαδίτικη ομορφιά και άφθονο πράσινο. Οι βόλτες ξεκινούν από τα ολόλευκα σοκάκια με τα ολάνθιστα αρχοντικά και τα καπετανόσπιτα της Χώρας, συνεχίζονται στην τουριστική περαντζάδα στο Μπατσί και δεν σταματούν εκεί: Αξίζει να επισκεφθείτε οικισμούς όπως οι Μένητες με τα τρεχούμενα νερά, τα Αποίκια με τα καταρρακτάκια τους και οι Στενιές με τα αρχοντικά σπίτια. Θα βουτήξετε στον Ζόρκο, στην παραλία της Άχλας με το ψιλό βότσαλο, στις οργανωμένες πλαζ της Χρυσής Ακτής, του Νημποριού ή στον πιο ήσυχο Άι-Γιάννη.


Βουνό και θάλασσα

Σωστά μαντέψατε: Το Πήλιο είναι το πιο παντός καιρού βουνό και συνδυάζει υπέροχες κρυστάλλινες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες για όσους δεν μπορούν να φανταστούν τριήμερο του Αγίου Πνεύματος χωρίς βουτιά, αλλά και γραφική ορεινή ομορφιά για όσους αναζητούν ακόμα τη δροσιά και το χουχούλιασμα. Όποιο χωριό κι αν επιλέξετε για βάση σας, το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνετε μόνο σε αυτό: Θα οδηγήσετε ως τη ρομαντική Τσαγκαράδα με το μοσχομυριστό δάσος, ως τη Μακρινίτσα για κόζι ταβερνάκια, ως τη Βυζίτσα για περιπλάνηση ανάμεσα σε πηλιορείτικα αρχοντικά, στον Άγιο Λαυρέντιο και τις Μηλιές για περιπάτους στα γραφικά σοκάκια. Οι πιο απολαυστικές βουτιές γίνονται στο Μυλοπόταμο, το Χορευτό, τους Αγίους Σαράντα, το Παπά Νερό και τη Φακίστρα, στην αιγαιοπελαγίτικη πλευρά του βουνού.

Πάμε για ρομαντζάδα;

Ναύπλιο: Εγγυημένη επιλογή για ζευγάρια και οικογένειες, για βουτιές ή sightseeing, για ουζομεζέδες στο κύμα ή βόλτες στην παλιά πόλη. Οι βόλτες ξεκινούν από την τελευταία, με τα πολύχρωμα καλτνερίμια της και τα κουκλίστικα μαγαζάκια της. Συνεχίζονται στην πανέμορφη διαδρομή ως την Αρβανιτιά, αγκαλιάζοντας τους πρόποδες του Παλαμηδίου. Τα σκαλιά του οδηγούν στην καλύτερη θέα, ενώ τα βαρκάκια από το λιμάνι φτάνουν ως το Μπούρτζι για θέα από τις πολεμίστρες του. Τα ψαροταβερνάκια της Νέας Κίου, λίγο έξω από την πόλη, σερβίρουν τους καλύτερους θαλασσινούς μεζέδες, ενώ η παραλία Καραθώνα, από την άλλη μεριά της πόλης, είναι το πιο δημοφιλές μέρος για βουτιές.


Πηγή: Γιώργος Κόκουβας - in2life.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια