Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές αιτίες μίας ταχυκαρδίας;


Η ταχυκαρδία αποτελεί ένα πολύ σοβαρό σύμπτωμα, το οποίο μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, αλλά σίγουρα θα πρέπει να αξιολογηθεί από τον ειδικό γιατρό.

Δείτε παρακάτω τις πιο πιθανές αιτίες που την προκαλούν!

Άγχος και στρες

Το στρες, η υπόταση και γενικά ο τρόπος ζωής είναι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ταχυκαρδία. Ο ιατρός θα σας κάνει υπερηχογράφημα και ηλεκτροκαρδιογράφημα προκειμένου να αποκλείσει καρδιολογικό πρόβλημα.

Αναιμία

Η αναιμία μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, γι’ αυτό και ίσως θα πρέπει να κάνετε εξετάσεις αίματος για να αποκλείσετε αυτόν τον «ένοχο» και να συζητήστε το θέμα με το γιατρό σας.

Θυρεοειδής

Η ταχυκαρδία αποτελεί ένα πολύ κοινό σύμπτωμα σε όσους έχουν υποθυρεοειδισμό. Και σε αυτήν την περίπτωση είναι καλό να το συζητήσετε με το γιατρό σας.


Γαστροισοφαγική παλινδρόμηση

Αν έχετε «κάψιμο» στο στέρνο, τότε μπορεί να έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που ίσως συνοδεύεται και από ταχυπαλμίες. Ο ιατρός σας θα σας συστήσει συγκεκριμένη διατροφή και πιθανόν φαρμακευτική θεραπεία.

Δυσπεψία

Αν υπάρχει δυσκολία στην πέψη, τότε ο ιατρός σας θα σας δώσει την κατάλληλη διατροφή και θα σας συστήσει να αποφύγετε λιπαρές τροφές, το κάπνισμα και τον καφέ. Ακόμη μπορεί να σας χορηγήσει αντιόξινα φάρμακα.

Παθήσεις του θώρακα

Μια ακτινογραφία θώρακα μπορεί να δείξει αν υπάρχει κάποια ασθένεια στους πνεύμονες που μπορεί να προκαλέσει και ταχυκαρδίες.


Πηγή: healthreport.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια