Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έχει επιπτώσεις για την υγεία μας η τοποθέτηση του υπολογιστή στα πόδια μας;



Η υπερθέρμανση του υπολογιστή και η ακτινοβολία, όταν μάλιστα τον τοποθετούμε στα πόδια μας, μπορούν να επηρεάσουν με οποιονδήποτε τρόπο την υγεία μας;

Οι απορίες σας, τώρα θα λυθούν! Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η χρήση του laptop που ακουμπάει πάνω σας μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στα γεννητικά όργανα και τη γονιμότητά σας. «Τα καλά νέα είναι ότι η χρήση laptop δεν θα έπρεπε να έχει αρνητική επίδραση στη γονιμότητα», λέει ο δρ. John Emory, ενδικρινολόγος στο πανεπιστήμιο του Washington Medical Centre.

Η δρ Sarah Vaugh, με ειδικότητα σε θέματα στειρότητας, επιβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχουν αρκετές σχετικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα». Τα laptops δεν υπερθερμαίνονται τόσο ώστε να προκαλούν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Τα γεννητικά όργανα πρέπει να παραμένουν δροσερά, αλλά η θερμότητα του laptop δεν είναι αρκετή ώστε να επηρεάσει την παραγωγή σπέρματος.

Ωστόσο, αν σας απασχολεί το θέμα της γονιμότητας, οι ειδικοί συνιστούν να εργαστείτε στο γραφείο σας, όπου θα χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο υπολογιστή. Επιπλέον, εξηγούν ότι η ακτινοβολία των laptops είναι τόσο μικρή που δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Πρόκειται για τα ίδια επίπεδα ακτινοβολίας με το να βρίσκεστε σε ένα αεροπλάνο ή να περπατάτε στο δρόμο».

Ποιες είναι όμως οι συμβουλές των ειδικών και τι πρέπει να αποφύγετε ώστε να μην «πέσουν» τα επίπεδα γονιμότητάς σας;
  • Τον πολύ χρόνο σε μπάνιο με καυτό νερό ή σάουνα
  • Τη μαριχουάνα
  • Τα οπιούχα
  • Το αλκοόλ

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, εάν εσείς ή ο σύντροφός σας έχετε διαγνωστεί με χαμηλό επίπεδο σπερματοζωαρίων, υπάρχει τρόπος να αυξήσετε τις πιθανότητές σύλληψης μωρού. Ορισμένες προτάσεις είναι:
  • Να κάνετε σεξ κάθε δυο με τρεις μέρες
  • Να ελέγξετε την κατανάλωση αλκοόλ και να σταματήσετε το κάπνισμα
  • Να διατηρήσετε καλή φόρμα του σώματος, με γυμναστική και μια ισορροπημένη διατροφή


Πηγές: shortlist.com, huffingtonpost.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια