Τροχαία Πατρών: Τέλος στο προειδοποιητικό σφύριγμα - Κλήσεις αμέσως στους παραβάτες

«Μάστιγα» χαρακτήρισε η Οικολογική Κίνηση Πάτρας την ανεξέλεγκτη στάθμευση των δικύκλων 

σε συνάντηση που είχε με την διοικήτρια της Τροχαίας, Ιωάννα Παναγοπούλου, και έκανε λόγο για ανοχή.

Η συζήτηση ανάμεσα στην αντιπροσωπεία της ΟΙΚΙΠΑ (Γιώργο Βασιλακόπουλο, Τάσο Γεωργαντά και Γιώργο Καλλίνικο) και την διοικήτρια της Τροχαίας εστίασε στο διπλοπαρκάρισμα και την παράνομη στάθμευση των δικύκλων.

Όπως αναφέρει η κίνηση σε, η «διοικήτρια εντόπισε σαν αίτια, την κακή οδηγική συμπεριφορά των και την ελλιπή αστυνόμευση αφού το διαθέσιμο προσωπικό δεν επαρκεί ». 

Οι εντολές που έχει δώσει είναι «να μην υπάρχουν προειδοποιητικά σφυρίγματα από τα όργανα της Τροχαίας, αλλά να επιδίδονται άμεσα κλήσεις όταν απουσιάζουν οι οδηγοί». 

Η Ι. Παναγοπούλου αναφέρθηκε και στα θετικά αποτελέσματα από την τοποθέτηση κορυνών στην Έλληνος Στρατιώτου, ως μέτρο αντιμετώπισης του διπλοπαρκαρίσματος.

Από τη δική τους πλευρά οι εκπρόσωποι της ΟΙΚΙΠΑ επεσήμαναν ότι η μεγάλη παραβατικότητα των τροχοφόρων πλήττει ευθέως την ποιότητα ζωής των πολιτών και ζήτησαν να υπάρχει μηδενική ανοχή στους ασυνείδητους οδηγούς.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι με την εφαρμογή των νέων μέτρων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τη ζώνη, κράνος, χρήση κινητού (αφαίρεση αδείας αντί προστίμου) έχουμε κατακόρυφη μείωση της παραβατικότητας.

dete.gr
_