Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέντε τρόποι για να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας και να σταματήσετε να καμπουριάζετε!


Πολλοί άνθρωποι δεν στέκονται σωστά και καμπουριάζουν με αποτέλεσμα να καταπονείτε και να κουράζετε το σώμα.

Ιδού μερικά απλά μυστικά για να βελτιώσετε τη στάση σας.
  • Ρίξτε το βάρος στο μπροστινό σημείο των ποδιών σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν στεκόμαστε έχουμε την τάση να ρίχνουμε το βάρος στις φτέρνες, με αποτέλεσμα να καμπουριάζουμε. Το σωστό σημείο για να «πέφτει» το βάρος του σώματος είναι αυτό ανάμεσα στην καμάρα και τα δάχτυλα του ποδιού.


  • Το κεφάλι παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη συνολική στάση του σώματος. Το πηγούνι σας πρέπει να είναι παράλληλο με το πάτωμα και οι λοβοί των αυτιών παράλληλοι με τους ώμους. Το βλέμμα σας πρέπει να βλέπει ευθεία μπροστά, όχι προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
  • Χρησιμοποιήστε έναν τοίχο για να βρείτε τη σωστή στάση. Σταθείτε όπως στο σκίτσο, ακουμπώντας τον τοίχο με το πάνω μέρος της πλάτης και τα οπίσθια. Ο στόχος είναι να χωρά το χέρι σας στο κενό ανάμεσα στον τοίχο και τη μέση σας. Αν δεν χωράει, φέρτε τον κορμό προς τα μπροστά, χωρίς να «ξεκολλήσετε» τους ώμους από τον τοίχο. Αυτή είναι η σωστή στάση για να στέκεστε.


  • Αν νιώθετε ενοχλήσεις στη μέση από την ορθοστασία, δοκιμάστε να σφίξετε τους μυς της κοιλιάς, να τους χαλαρώσετε και να επαναλάβετε. Φανταστείτε ότι φοράτε έναν κορσέ, ο οποίος «τραβά» τους κοιλιακούς σας προς τα μέσα και προς τα επάνω. Αντί να αλλάζετε τη θέση του κορμού σας, σκύβοντας ή σχηματίζοντας καμπύλη με τη μέση σας, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τους μυς της κοιλιάς για να ελέγξετε τη στάση του σώματός σας.
  • Μην ενώνετε τα πόδια σας. Δεν είστε μπαλαρίνα. Όταν στέκεστε, οι αστράγαλοι πρέπει να είναι περίπου ευθυγραμμισμένοι με τους γοφούς σας, πράγμα που σημαίνει ότι γάμπες και γόνατα δεν ακουμπούν μεταξύ τους.



Πηγή: in2life.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια