Σκουλήκια, αράχνες και άλλα περίεργα πράγματα που έχουν βρει γιατροί μέσα σε αυτιά ασθενών!


Το να ακούς ότι ένας γιατρός έχει βρει σκουλήκια μέσα στα αυτιά ενός ανθρώπου, εκτός από αηδιαστικό είναι και εξαιρετικά περίεργο.

Κι όμως, δεν είναι μόνο τα σκουλήκια, αλλά και άλλα πολλά περίεργα πράγματα ου έχουν βρει οι γιατροί και δεν πάει καν το μυαλό σας. Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο περίεργες περιπτώσεις:

57 σκουλήκια

Η 92χρονη Catherine McCann από το Σικάγο είχε 57 σκουλήκια-προνύμφες μέσα στο αυτί της, όταν τη μετέφεραν στο νοσοκομείο με ενοχλήσεις! Η ηλικιωμένη είχε Αλτσχάιμερ και οι προνύμφες αναπτύχθηκαν στο αυτί της, ενόσω βρισκόταν υπό τη … φροντίδα ενός οίκου ευγηρίας. Οι γιατροί υποθέτουν ότι κάποια μύγα θα πρέπει να είχε μπει στο αυτί της και να άφησε αβγά, τα οποία έγιναν προνύμφες. Υπολογίζεται ότι τα σκουλήκια αναπτύσσονταν μέσα στο αυτί της άτυχης 92χρονης για δύο έως τρεις ημέρες προτού τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Μια αράχνη

Μερικοί άνθρωποι έχουν φόβο ότι μπορεί μια αράχνη να μπει στο αυτί τους την ώρα που κοιμούνται τη νύχτα. Ε, για τη Victoria Price από την Ουαλία αυτός ο φόβος έγινε πραγματικότητα. Η 42χρονη είχε ξαφνικά έντονο πόνο μετά από ένα μπάνιο που έκανε στη θάλασσα. Ο σύζυγός της κοίταξε μέσα στο αυτί της και είδε «κάποιου είδους έντομο» να περπατάει μέσα! Το πιο πιθανό είναι πως η αράχνη ήταν κρυμμένη στα ρούχα της γυναίκας και από εκεί μπήκε στο αυτί της για προστασία και, ίσως, για να κάνει… φωλιά!


Κομμάτι από Lego και μικρή μπαταρία από παιχνίδι

Οι γονείς συχνά προειδοποιούν τα παιδιά τους να μη βάζουν τα τουβλάκια από τα Lego στο στόμα τους για να μην πνιγούν, αλλά πού να φανταστεί η μητέρα του 10χρονου Etua Raki ότι θα τα έβαζε στα αυτιά του; Όταν το πήγε στο νοσοκομείο οι γιατροί βρήκαν ένα κομμάτι Lego και μια μπαταρία παιχνιδιού στο εσωτερικό του αυτιού του παιδιού. Το απίστευτο είναι ότι το παιδί δεν είχε πόνους, απλά η μητέρα του ανησύχησε για την ακοή του, όταν απέτυχε σε τεστ ακοής που έκανε στο σχολείο του.

Μια σαρανταποδαρούσα

Ο 14χρονος Grant Botti από το Αρκάνσας των ΗΠΑ πήγε στην παραλία και επέστρεψε με έναν… ασυνήθιστο επισκέπτη στο αυτί του. Μια σαρανταποδαρούσα που της είχαν μείνει 10 πόδια μετά από την προσπάθεια του νεαρού να την βγάλει από το αυτί του! Τελικά τα κατάφερε με ένα τσιμπιδάκι όταν πήγε στο σπίτι.


Ένα δόντι

Ο Stephen Hirst παραπονιόταν επί τρεις ολόκληρες δεκαετίες (!!!) για συνεχή πόνο στο αυτί χωρίς να έχει βρει λύση. Κατά τύχη μετά από μια ακτινογραφία, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι υπήρχε ένα δόντι μέσα στο αυτί του. Παραμένει ένα μυστήριο το πώς το δόντι έφτασε στο αυτί του.

Ένας σκόρος και ένα τσιμπούρι

Το 2014 ένας άντρας από τις ΗΠΑ, για τον οποίο ξέρουμε μόνο ότι τον έλεγαν Mikey, είχε έναν ζωντανό σκόρο μέσα στο αυτί του. «Παρέα» στον σκόρο κρατούσε και ένα τσιμπούρι! Κανείς δεν ξέρει (ή τουλάχιστον δεν έχει αποκαλύψει) το πώς ο σκόρος μπήκε στο αυτί του, αλλά πέρασαν αρκετές ώρες προτού ο άντρας πάει στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αφαίρεσαν τα παράσιτα με προσοχή.

26 κατσαρίδες

Ένας 19χρονος Κινέζος έπαθε σοκ όταν οι γιατροί του είπαν ότι μια κατσαρίδα είχε γεννήσει αβγά μέσα στο αυτί του και πως εκείνα εκκολάφτηκαν με αποτέλεσμα να έχει συνολικά 26 κατσαρίδες (τη… μαμά και τα 25 παιδιά της)! Ο 19χρονος παραπονέθηκε για έντονη φαγούρα στο αυτί και πήγε στο γιατρό. Το (ακόμα πιο) απίστευτο είναι πως τα αβγά μιας κατσαρίδας χρειάζονται 24-70 ημέρες για να εκκολαφθούν…


Πηγή: iatropedia.gr
_