Μήνυση στους γονείς του Έλληνα μακελάρη κατέθεσε η οικογένεια ενός εκ των θυμάτων


H οικογένεια ενός εκ των θυμάτων του μακελειού σε σχολείο του Τέξας, κατηγορούν τους γονείς του Δημήτρη Παγουρτζή, ότι φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, η οικογένεια του 17χρονου Κρις Στόουν κατέθεσε μήνυση εναντίον των γονιών του 17χρονου δράστη, υποστηρίζοντας πως ο πατέρας του δεν είχε ασφαλίσει επαρκώς και σωστά τα όπλα που είχε μέσα στο σπίτι, με αποτέλεσμα ο γιος του να έχει εύκολη πρόσβαση.

 

Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία, ο Παγουρτζής στην αιματηρή επίθεση στο σχολείο του χρησιμοποίησε μια καραμπίνα και ένα πιστόλι του πατέρα του που φυλασσόταν σε ντουλάπα του σπιτιού τους.

 

Στο Τέξας είναι παράνομο να φυλάσσονται όπλα σε εύκολα προσβάσιμους χώρους σπιτιού, όταν σε αυτό κατοικούν άτομα κάτω των 17 ετών. Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις, αλλά αφορούν περιστάσεις όπου ο έφηβος βρίσκεται υπό την αδιάκοπη επίβλεψη ενός γονιού.

 

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση του ανωτέρω νόμου και προκύψει ως συνέπεια αυτής της αμέλειας σοβαρός τραυματισμός ή θάνατος, ο γονιός μπορεί να κριθεί ένοχος και να περάσει μέχρι και έναν χρόνο στη φυλακή.

 

Η οικογένεια του 17χρονου Κρις Στόουν, που σκοτώθηκε στην επίθεση, ισχυρίζονται ότι ακριβώς αυτό συνέβη στην περίπτωση των γονιών του Παγουρτζή, τους οποίους κατηγορεί επίσης ότι δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές για τις «επικίνδυνες τάσεις» του γιου τους, ούτε προνόησαν για ψυχολογική βοήθεια.

 

Πηγή: enikos


_