Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έξι σημεία που δεν πρέπει να αφήνετε το κινητό σας! Ποια είναι;



Δεν υπάρχει άνθρωπος στις μέρες μας χωρίς κινητό τηλέφωνο, ακόμη και μικρά παιδιά.

Πολλές φορές, μάλιστα, έχει αποδειχτεί ότι είμαστε εθισμένοι σε αυτές τις συσκευές, τις παίρνουμε μαζί μας παντού -ακόμα και στην τουαλέτα! Ωστόσο, το να ακουμπάμε το κινητό τηλέφωνο σε ορισμένα σημεία μπορεί να είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τη συσκευή, αλλά κυρίως και την υγεία μας.

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα έξι σημεία που δεν πρέπει να ακουμπάτε το κινητό σας τηλέφωνο, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας.

1. Στην τσέπη του παντελονιού

Είναι σίγουρα πολύ βολικό να μεταφέρετε το κινητό τηλέφωνο στην πίσω ή στην μπροστά τσέπη του παντελονιού σας. Όμως, να είστε προετοιμασμένοι ότι ίσως αντιμετωπίσετε τα ακόλουθα προβλήματα:
  1. Τα κινητά έχουν οθόνη αφής και αντιδρούν σε κάθε άγγιγμα, οπότε είναι πολύ πιθανό να καλέσετε κάποιον που δεν επιθυμείτε.
  2. Αισθάνεστε συχνά πόνο στο στομάχι και τα πόδια σας; Αυτό μπορεί να προκαλείται από το κινητό τηλέφωνο στην τσέπη σας.
  3. Είναι επίσης εύκολο να το ξεχάσετε στην τσέπη σας και να σπάσει ή να το χάσετε.


2. Κοντά στο πρόσωπό σας

Μην κρατάτε το κινητό κοντά στο πρόσωπό σας! Όταν το κάνετε αυτό, τα βακτήρια από την οθόνη του τηλεφώνου μεταφέρονται στο δέρμα του προσώπου σας. Όμως, πώς μπορούμε να μιλάμε χωρίς να υπάρχει κίνδυνος; Αρκεί να αφήσουμε τουλάχιστον 0,5-1,5 εκ. απόσταση μεταξύ της συσκευής και του προσώπου μας.

3. Στο καλώδιο της φόρτισης

Όχι, η φόρτιση του τηλεφώνου δεν βλάπτει την υγεία σας (εκτός από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εάν είστε κοντά). Αλλά καλύτερα να μην αφήσετε το κινητό σας να φορτίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου και να επηρεάσει την απόδοση της μπαταρίας.


4. Σε κρύα μέρη

Αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν, χρειάζεται να «φροντίσετε» το τηλέφωνό σας. Η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ επιβλαβής για τα smartphones. Όταν επαναφέρετε τη συσκευή σε ζεστό μέρος, μπορεί να προκληθούν προβλήματα στο εσωτερικό της. Αν επισκέπτεστε συχνά κρύες περιοχές, αγοράστε μια ζεστή θήκη τηλεφώνου.

5. Σε ζεστά μέρη

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι επίσης επιβλαβείς για τα κινητά τηλέφωνα. Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν πρέπει να αφήνετε το κινητό σας τηλέφωνο στο αυτοκίνητο ή στην παραλία. Επίσης, καλό θα είναι να μην το έχετε κοντά στο φούρνο όταν μαγειρεύετε.

6. Κάτω από το μαξιλάρι

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ειδοποιήσεις στο κινητό μας τηλέφωνο είναι πολλές. Το φως που ανάβει στην οθόνη κάθε τρεις και λίγο επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης. Όλα αυτά οδηγούν σε προβλήματα ύπνου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το σώμα. Επίσης, σε μεγάλες χρονικές περιόδους, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ζάλη και πονοκεφάλους.

Όταν καλύπτετε το κινητό με το μαξιλάρι, αυξάνετε τις πιθανότητες έκρηξης ή πυρκαγιάς. Τα smartphones εκπέμπουν θερμότητα κατά τη φόρτιση, η οποία δεν θα μπορέσει να διαφύγει κάτω από το ύφασμα του μαξιλαριού. Είναι προτιμότερο να το φορτίζετε μακριά από τον εαυτό σας, το κρεβάτι σας και άλλους ανθρώπους.


Πηγή: infowoman.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια