Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς η ψυχραιμία της αστυνομικού έσωσε ζωές στο Γύθειο


Μπορεί η αφλογιστία του περιστρόφου να έσωσε τη ζωή της αστυφύλακα, αλλά η ψυχραιμία της ήταν εκείνη που έσωσε τις ζωές των πολιτών, οι οποίοι ήταν μέσα στη δικαστική αίθουσα τού
Γυθείου.
Ο 41 ετών άνδρας από την Αλβανία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του bloko.gr, έβαλε το 32άρι περίστροφο στον κρόταφο τής αστυφύλακα και απαίτησε να του παραδώσει τον οπλισμό της, το πιστόλι της.
Εκείνη, με απόλυτη ψυχραιμία, έκανε ένα βήμα πίσω και ξεκίνησε να κουβεντιάζει μαζί του, προσπαθώντας να τον ηρεμήσει, αλλά ταυτόχρονα κέρδιζε χρόνο ώστε να μπορέσουν δικαστικοί και πολίτες να βγουν έξω από την αίθουσα.
Εκείνος επέμεινε και πάτησε τη σκανδάλη, χωρίς ευτυχώς να εκπρυσοκροτήσει το όπλο και να εκτοξευθεί η βολίδα.
Η αστυφύλακας, που έχει περάσει ως ειδικός φρουρός από μάχιμες υπηρεσίες, έριξε το πιστόλι της στο πάτωμα, αλλά όχι μπροστά στον οπλισμένο άνδρα. Τότε εκείνος ζήτησε να του το σπρώξει με το πόδι της, όπως και έκανε υπό την απειλή του όπλου.
Όταν ο δράστης έστρεψε το ενδιαφέρον του στο υπηρεσιακό όπλο και έσκυψε για να το βάλει στη μέση του, η αστυφύλακας μαζί με δύο συναδέλφους της και έναν πολίτη έπεσαν επάνω του, τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, έχει καταδικαστεί σε εννέα χρόνια φυλακή για διακίνηση μεταναστών και περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, αλλά έχει αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί αποσυμφόρησης των φυλακών.

Μανώλης Ασαριώτης
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια