Δημοσχάκης: Ο υπουργός απαντά με ευχολόγια και διαπιστώσεις για την ειρηνική εισβολή στον Έβρο

Απάντηση έδωσε ο Αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης και την οποία έχουν συνυπογράψει άλλοι 30 Βουλευτές της Ν Δ σχετικά με τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που παίρνουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στον Έβρο.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος Υπουργός αναλώθηκε σε ανούσιες διαπιστώσεις, χωρίς να διεισδύει στην ουσία του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Νομός. Δεν αναφέρει επαρκή στοιχεία για τη ανάγκη στελέχωσης των Υπηρεσιών, ενώ για την ενίσχυση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αρκείται στο να επισημάνει αορίστως ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες  για να καλυφθούν οι ελλείψεις, χωρίς όμως να παραθέτει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών των ενεργειών.

Ο Αναπλ. Υπουργός «προσπερνάει» το θέμα της χαλάρωσης της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» και υποστηρίζει ότι για τη συνδρομή των ευρωπαϊκών δυνάμεων Frontex κατά μήκος των τουρκικών συνόρων πρέπει να υπάρξει σχετική συμφωνία επιχειρησιακής συνεργασίας της Ε.Ε με τη γειτονική μας χώρα, χωρίς όμως να επισημάνει αν η Ελλάδα έχει κάνει ενέργειες και έχει ασκήσεις πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς αυτήν την κατεύθυνση.


_