Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δείτε τι -απολαυστικό- πρέπει να κάνετε για να ενισχύσετε τη μνήμη σας;


Καλύτερη μνήμη στη μέση ηλικία έχουν, όπως διαπιστώνει νέα επιστημονική μελέτη, τα ζευγάρια με ενεργή σεξουαλική ζωή.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Wollongong στην Αυστραλία ανέλυσαν στοιχεία δύο ετών για περισσότερους από 6.000 ενήλικες ηλικίας 50 ετών και άνω, βάζοντας στο μικροσκόπιο τα πάντα: από τη διατροφή τους μέχρι τον ύπνο τους.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο -σχετικά με το πόσο συχνά φιλιόντουσαν με το σύντροφό τους, πόσο συχνά είχαν σεξουαλική επαφή κ.ά., ενώ παράλληλα υποβλήθηκαν σε διάφορα τεστ που αφορούν τη μνήμη.

Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι όσοι είχαν περισσότερες σεξουαλικές επαφές και μια πιο στενή συναισθηματική σχέση με το σύντροφό τους, ανακαλούσαν πιο εύκολα και με περισσότερες λεπτομέρειες γεγονότα που είχαν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Ωστόσο, οι επιστήμονες διευκρινίζουν ότι το σεξ επηρεάζει θετικά τη μνήμη βραχυπρόθεσμα. Μακροπρόθεσμα η επίδραση «ξεθωριάζει», γι’ αυτό καλό είναι να μην εγκαταλείπετε το… σπορ.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τόσο αυτή, όσο και προηγούμενες μελέτες σε ποντίκια έχουν δείξει ότι οι απολαυστικές εμπειρίες, όπως το σεξ, διεγείρουν τη νευρογένεση στον ιππόκαμπο, δηλαδή την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων τα οποία μπορούν να αποκαταστήσουν τις νοητικές λειτουργίες και ιδίως τη μνήμη στη μέση ηλικία.


Πηγή: vita.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια