Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο άγιος διάβολος Σπύρος Παπαχρήστος - Το τσίπουρο, το μπουκάλι κρασί και το μικρό όπλο - "Όχι ρε φίλε" οι τελευταίες λέξεις


Η φωτογραφία από το zougla.gr
Αν μέχρι χθες η μαφιόζικη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου θεωρούνταν από τις πλέον πολύκροτες, η δολοφονία του πρώην αξιωματικού Σπύρου Παπαχρήστου και ο
απόηχος που προκαλεί είναι τόσο εκκωφαντική, που μπροστά της αυτή του Στεφανάκου μοιάζει πλέον με ... πυγολαμπίδα.

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος με την πιο ισχυρή οικονομική ελίτ, έχουν υποστεί σοκ, καθώς ο Παπαχρήστος ήταν ένας άνθρωπος με κομβικά καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια των πλέων εύρωστων οικογενειών της χώρας, έχοντας ως βάση την ακοίμητη παρουσία του κοντά στην εφοπλιστική οικογένεια της Μαριάννας Λάτση και των παιδιών της για πάνω από 15 χρόνια.

Επίσης, η μορφή του υπήρξε διαχρονικά επιβλητικό σημείο αναφοράς για τις επιχειρηματικές δυναστείες της Μυκόνου, πάντα μέσα στο πλαίσιο των κανόνων ασφάλειας που αυτορυθμίζουν τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Κολοσσιαίων της διασκέδασης υου διεθνούς τζετ σετ.

Υπό αυτή την έννοια υπήρξε ένας πραγματικός διάβολος σε ότι αφορά στον καθορισμό των συνεκτικών δεσμών που συνθέτουν σχέδια, πλάνα και πρόσωπα που πλασιώνουν τη μεγαλοαστική τάξη της χώρας και τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες.

Από την άλλη, πληροφορίες του bloko.gr εμφανίζουν τον Παπαχρήστο ως παιδί της εκκλησίας και βαθιά θρησκευόμενο, με στενές σχέσεις με ανθρώπους από το περιβάλλον του αρχιεπισκόπου και με τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο, μέλος εκκλησιαστικών ενώσεων με φιλανθρωπικό και αγαθοεργό προσανατολισμό. Με λίγα λόγια ως ένα άγιο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που παρότι καθόριζε τα ιδιωτικά μέτρα ασφαλείας άλλων, ο ίδιος ποτέ δεν είχε συνοδούς και ποτέ δεν οπλοφορούσε. Αυτά τα προσδιοριστικά σε ότι αφορά στο προφίλ και στη φυσιογνωμία του πρώην αξιωματικού.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά, η οποία αποδίδει στον Παπαχρήστο καθεαυτή δαιμονική όψη και αποδίδει τη δολοφονία του σε σκοτεινά συμφέροντα εξίσου κολοσσιαίων επιχειρηματικών ίσως και πολιτικών συμφερόντων. Αυτή η θέση έχει ήδη καταγραφεί και γι αυτό προς το παρόν, απλώς την μνημονεύουμε. Το bloko.gr άλλωστε μετά τις δολοφονίες Στεφανάκου και Λίτσα, με σχετικά δημοσιεύματα έχει κάνει εκτενή αναφορά σε εκτελέσεις που άπτονται και παραγγέλθηκαν από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο καυσίμων και όχι σε απλό ξεκαθάρισμα μεταξύ μπράβων της νύχτας.

Μπορεί να συνδεθεί όμως η υπόθεση του πρώην αξιωματικού της ΕΚΑΜ και των ναρκωτικών με τέτοια κοντράτα και με βιομηχανίες παραγωγής αναπόφευχτου τρόμου και λίστας προγραφών; Το bloko.gr θυμίζουμε έγραψε για δύο ακόμη ανοιχτά συμβόλαια μετά την αλυσίδα των τελευταίων δολοφονιών, όμως του όνομα του Παπαχρήστου δεν ακούστηκε ή δεν αναφέρθηκε ποτέ και πουθενά μεταξύ των υποψήφιων θυμάτων.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας σημειώνουν ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχει κανένα στοιχείο διασύνδεσης της υπόθεσης με τον ανοιχτό κύκλο αίματος. Αντίθετα, όλα δείχνουν για κάτι πιο προσωπικό. Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ότι το μοιραίο βράδυ, ο Παπαχρήστος ήταν στην ταβέρνα μαζί με επιχειρηματία της Μυκόνου,ο οποίος έφυγε περίπου μισή ώρα πριν από τη δική του αναχώρηση. Στο πριν και στο μετά διάστημα της αποχώρησης του συνδαιτημόνα του, μιλούσε όπως άλλωστε συνήθιζε, διαρκώς στο τηλέφωνο.

Μια από τις συνήθειες του ήταν να πίνει ένα τσίπουρο πριν ανασηκωθεί από το τραπέζι. Το τσίπουρο του προσφέρθηκε αλλά δεν το ήπιε, χωρίς πάντως να δείχνει ότι φεύγει βιαστικά ή μετά από κάτι αναπάντεχο που προέκυψε. Κατά την πάγια συνήθεια, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας του πρόσφερε ένα μπουκάλι κρασί, που το πήρε μαζί του πριν από τη τελευταία έξοδο.

Το μπουκάλι αυτό βρέθηκε άθικτο κι ακουμπισμένο πάνω στο εξωτερικό τοιχάκι της ταβέρνας και είναι αυτό το στοιχείο που μέχρι στιγμής οδηγεί την αστυνομική έρευνα προς άλλες από αυτές που υποτονθορίζονται κατευθύνσεις. Προφανώς, όπως τουλάχιστον ερμηνεύεται, ο Παπαχρήστος βγαίνοντας στο δρόμο, συνάντησε και αναγνώρισε το δολοφόνο του και εικάζεται ότι πρόλαβαν να πουν δύο με τρεις μεταξύ τους κουβέντες και γι αυτό άφησε το μπουκάλι στο τοιχάκι. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι πως μόλις δέχτηκε την πρώτη σφαίρα, γύρισε τρέχοντας για να σωθεί προς την είσοδο της ταβέρνας, προλαβαίνοντας να φωνάξει δύο φορές "όχι ρε φίλε" πριν σωριαστεί χτυπημένος από τις σφαίρες που ακολούθησαν. Ποιο θύμα, ποιας δολοφονικής ενέδρας θ' αποκαλούσε φίλο τον φονιά του;

Ένα τρίτο στοιχείο είναι αυτό καθαυτό το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Το διαμμετρήματος 7,65 mm ειναι πολύ μικρό, ένα 22άρι στην ουσία, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε δολοφονική παγίδα. Με αυτό το όπλο, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, πυροβολείς νερό μέσα σε λεκάνη και δεν φτάνει η βολίδα στον πάτο. Όλες οι οργανωμένες εκτελέσεις γίνονται με δοκιμασμένης αποτελεσματικότητας όπλα. Μπουφάν να φορούσε όπως λέγεται χαρακτηριστικά, το αποτέλεσμα να ήταν εντελώς διαφορετικό.

Με βάση το προφίλ και την ανάλυση των δεδομένων, οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών δεν έχουν αποκλείσει ούτε κι αυτό ακόμη το ενδεχόμενο της ληστείας, παρόλο που το πορτοφόλι του βρέθηκε και μάλιστα βαριά φορτωμένο. Στην άρση του τηλεφωνικού απορρήττου επίσης αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία και όχι στις κάμερες που ειδικά τη νύχτα όπως έχει αποδειχτεί καταγράφουν θολές σκιές, αν και θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, πως τα καταχωρημένα τηλέφωνα και οι κλήσεις μόνο εκείνης της βραδιάς, θα προκαλέσουν ιλίγγους σε όσους τις αναγνώσουν.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια