Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Την τελευταία 5ετία συνελήφθησαν 275 μετανάστες και 30 διακινητές στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Η εικόνα ενός διεθνούς αεροδρομίου είναι συνδεδεμένη με την ασφάλεια και την αστυνόμευση του και δε θα μπορούσε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με την ανοδική πορεία που παρουσιάζει
τα τελευταία χρόνια να μη συμβαδίσει.
Ευτυχώς, λοιπόν, ένα από τα θετικά της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν η ίδρυση στη Μεσσηνία Αστυνομικού Σταθμού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Η λειτουργία του ξεκίνησε κανονικά από τις 2 Μαΐου, με συνολικά 17 θέσεις στο οργανόγραμμά του. Για την έναρξη της λειτουργίας του στελεχώθηκε τώρα με 12 άτομα από υφιστάμενο προσωπικό της Αστυνομίας, όμως εντός του καλοκαιριού η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας θα ενισχυθεί με 13 επιπλέον άτομα που θα μετατεθούν από άλλους νομούς.
 
Στελέχωση
Λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής των εγκαταστάσεων που θα στεγάζεται με χορηγία του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ενώ παραχωρήθηκε και πρόσθετος χώρος στην αίθουσα αναμονής.

«Ο Σταθμός στεγάζεται στο υπάρχον φυλάκιο στο οποίο βελτιώθηκαν οι εγκαταστάσεις με χορηγία ιδιώτη. Ο αερολιμενάρχης παράλληλα έχει παραχωρήσει για τις ανάγκες του Αστυνομικού Σταθμού τρεις στεγασμένες αίθουσες στο κεντρικό κτήριο του αεροδρομίου. Η μία βρίσκεται προ της αίθουσας αφίξεων και εκεί θα βρίσκεται ο αξιωματικός υπηρεσίας κατά τους θερινούς μήνες και άλλες δύο αίθουσες που είχαν παραχωρηθεί από πριν, μία του διαβατηριακού ελέγχου και μια του ελέγχου αποσκευών», σημείωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας για το νέο σταθμό.
Όπως διευκρίνισε, οι οργανικές θέσεις του σταθμού ανακατανεμήθηκαν σε 17 συνολικά και είναι ένας αξιωματικός, 4 υπαξιωματικοί και 12 αστυφύλακες. Αυτή τη στιγμή ο σταθμός στελεχώθηκε από 12 άτομα και συγκεκριμένα έναν αξιωματικό, 2 υπαξιωματικούς και 9 αστυφύλακες. Τα άτομα αυτά προέρχονται από το υφιστάμενο προσωπικό. Οι δε οργανικές θέσεις για το συγκεκριμένο σταθμό έχουν αφαιρεθεί από άλλους νομούς. Τα 12 άτομα που έχουν μετακινηθεί στο σταθμό από άλλες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνση Μεσσηνίας, θα αναπληρωθούν από 13 άτομα που θα μετατεθούν στη Μεσσηνία εντός του καλοκαιριού. Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού του αεροδρομίου, ορίσθηκε ο υπαστυνόμος Νίκος Κωνσταντακόπουλος.
 
Για όλα τα ζητήματα ασφάλειας
Ο κ. Κωνσταντακόπουλος εξήγησε ότι πλέον με την ίδρυση του σταθμού θα υπάρχει δυνατότητα πλέον να βγει και ενισχυτική δύναμη, ενώ η αναγκαιότητα λειτουργίας του επιβλήθηκε από την αύξηση του επιβατικού κοινού, τις προοπτικές του νομού και την επισκεψιμότητα του Costa Navarino.
Άλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύσαμε τις προηγούμενες ημέρες και με βάση την επικαιροποιημένη μελέτη του «SETE Intelligence» οι προοπτικές του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα το 2018», για φέτος προβλέπονται 32.460 περισσότερες προγραμματισμένες αφίξεις, σε σχέση με το 2017, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, αριθμός που μεταφράζεται στο συν 23% ως ποσοστιαία αύξηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μπορεί από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο του 2018 να υπήρχε μια μικρή κάμψη στις αφίξεις, αλλά από εκεί και μετά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας κυριολεκτικά απογειώνεται.
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που στελεχώνει τον σταθμό, ο κ. Πούπουζας διευκρίνισε ότι αυτό επιλέχθηκε με κριτήριο την προηγούμενη εμπειρία. «Όλοι είχαν παλιότερη εμπειρία στο αεροδρόμιο, ώστε να μην παρατηρηθεί καμία δυσλειτουργία. Ο διαβατηριακός έλεγχος στελεχώθηκε με τρία άτομα που ασκούσαν τον έλεγχο αυτό και παλιότερα και έχουν αποκτήσει τέτοια εμπειρία που αναγνωρίζουν την πλαστότητα μακροσκοπικά και πριν χρησιμοποιήσουν την ανάλογη συσκευή», συμπλήρωσε ο κ. Πούπουζας.
Άλλωστε, την τελευταία 5ετία οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν έχουν συλλάβει στο αεροδρόμιο 275 αλλοδαπούς που επιχείρησαν να φύγουν παράνομα από τη χώρα και 30 άτομα που προσπάθησαν να τους διευκολύνουν σε αυτή την παράνομη πράξη.

Ο Αστυνομικός Σταθμός του αεροδρομίου θα λειτουργεί όλο το 24ωρο και πλέον αναλαμβάνει και τους τρεις τομείς, τάξης, ασφάλειας και τροχαίας του αεροδρομίου. Για οτιδήποτε λαμβάνει χώρα εντός των χώρων του αεροδρομίου ή αφορά τη λειτουργία του αεροδρομίου, ακόμα και τροχονομικά θα επιλαμβάνεται αυτό.
Παράλληλα, έχει ζητηθεί η ενίσχυσή του με έναν αστυνομικό σκύλο με εξειδίκευση στα εκρηκτικά για τις ανάγκες του αεροδρομίου.


tharrosnews.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια