Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

3700 οπιούχες παπαρούνες εντόπισαν στη Θήβα - Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τέτοια ποσότητα

Τους τέσσερις καλλιεργητές της φυτείας με τις 3.700 οπιούχες παπαρούνες συνέλαβαν τα στελέχη της Ασφάλειας Θηβών, κατά τη χθεσινή επιχείρησή τους στο Νεοχωράκι. Πρόκειται για τρεις
υπηκόους Ινδίας, ηλικίας 58, 47 και 36 ετών, καθώς και έναν 28χρονο υπήκοο Πακιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια ναρκωτικών.
Συνολικά από τους αστυνομικούς εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τα οπιούχα φυτά, ύψους από 30 έως και 120 εκατοστών, τα οποία περιποιούνταν οι συλληφθέντες με αυτόματο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από πλαστικούς σωλήνες και μπεκ.
Όπως διαπιστώθηκε ο χώρος της φυτείας ήταν κατάλληλα περιφραγμένος και άριστα «καμουφλαρισμένος» με ξύλινες παλέτες, ενώ η μοναδική πρόσβαση ήταν εφικτή από παρακείμενη αποθήκη, στην οποία διέμεναν οι τέσσερις καλλιεργητές.

Όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Α/Β’ Σταύρος Κουτουλογένης, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην αποθήκη βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον σακούλες, που περιείχαν τμήματα αποξηραμένων φυτών («παπαρούνες»), συνολικού μεικτού βάρους 8 κιλών και 50 γραμμαρίων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί θρυματοποίηση, με προφανή σκοπό την άμεση πώλησή τους.

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας 64χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος ομοίως για καλλιέργεια ναρκωτικών. Επίσης προέκυψε ότι ως ιδιοκτήτης της ανωτέρω αποθήκης, απασχολούσε παράνομα, ως εργάτες, τρεις από τους αλλοδαπούς, ενώ τους παρείχε την αποθήκη ως κατάλυμα, διευκολύνοντας την παράνομη παραμονή τους στη χώρα μας.

Διαβάστε τί δήλωσε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, κατά τη σημερινή παρουσίαση:
Κυρίες και κύριοι, καλημέρα σας και από εμένα.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, εδώ από τον Νομό Βοιωτίας και συγκεκριμένα από την περιοχή της Αντίκυρας, ο κ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τουβάλας, αναγνώρισε και χαρακτήρισε συμβολικά το έτος 2018 ως «έτος κατά των ναρκωτικών».
Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, έχει καταρτήσει και υλοποιεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο κατά των ναρκωτικών, το οποίο αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτού προβλήματος.
Με σύνθημά μας λοιπόν «όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο», η Ελληνική Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών, η οποία αποτελεί «μάστιγα» κυρίως για τους νέους ανθρώπους.
Ο εντοπισμός της συγκεκριμένης φυτείας, η κατάσχεση (3.700) οπιούχων φυτών, ανάλογη της οποίας δεν έχει σημειωθεί κατά το παρελθόν στην Περιφέρειά μας (ή στην Ελληνική Επικράτεια), καθώς και οι συλλήψεις των τεσσάρων καλλιεργητών της, έρχεται να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτήν τη διαρκή και επίμονη προσπάθεια που καταβάλλουμε, πάντα μεθοδικά και συντονισμένα, κατά των ναρκωτικών και των κυκλωμάτων που τα καλλιεργούν και τα διακινούν.
Θα ήθελα να συγχαρώ τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, που συμμετείχαν στις έρευνες και στην συντονισμένη αυτή αστυνομική επιχείρηση, αλλά και να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν με κύριο γνώμονα και κοινή συνισταμένη την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Η Ελληνική Αστυνομία, ως οφείλει από τον ρόλο και την αποστολή που επιτελεί, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πολιτών.


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια