Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Η απόφαση του Δικαστηρίου για τους Αστυνομικούς - Κατηγορούνταν για ξυλοδαρμό και βασανισμό σε βάρος 27χρονου συλληφθέντα

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πάτρας, για τους τρεις Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που κατηγορούνταν μετά από καταγγελία 27χρονου για
ξυλοδαρμό και βασανιστήρια κατά τη σύλληψη και κράτηση του. 
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη. Η Εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή των Αστυνομικών.
Η υπόθεση αφορούσε σε περιστατικό που συνέβη τον Νοέμβριο του 2013 και φέρεται να διαδραματίστηκε στα γραφεία της Ασφάλειας Πατρών και περείχε εκατέρωθεν μηνύσεις ανάμεσα σε Αστυνομικούς και τον 27χρονο, ο οποιός αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Όλα ξεκίνησαν όταν σε αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι του 27χρονου, ο άνδρας σύμφωνα με τα όσο έχουν καταγγείλει οι άνδρες της ασφάλειας που συμμετείχαν, επιτέθηκε σε βάρος τους προκαλώντας μάλιστα και τον τραυματισμό ενός εκ των συναδέλφων τους. 
Στη συνέχεια ο 27χρονος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, εκεί που όπως κατήγγειλε έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και βασανισμού, επιδεικνύοντας και φωτογραφικό υλικό.
xylodarmos-astynomia.jpg
 Τις καταγγελίες του 27χρονου, αντέκρουσε μάρτυρας ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι μώλωπες έγιναν στο σπίτι κατά την διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του νεαρού και όχι στην ασφάλεια. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρία ο 27χρονος κατά την παραμονή του στην Ασφάλεια, επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό.

http://tempo24.news
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια