Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δολοφονία στην Κύπρο: Εγινε παρόμοιο έγκλημα το 2013 - Τι «έδειξαν» οι τηλεφωνικές συνομιλίες

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το διπλό φονικό στο Στρόβολο της Κύπρου και ακόμη οι αρχές συλλέγουν στοιχεία για τους δολοφόνους. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου «ξεκλείδωσε» τα
κινητά τηλέφωνα των δραστών κι από εκεί θα αποκαλυφθούν νέα στοιχεία.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, τα προκαταρκτικά στοιχεία που δόθηκαν στους ανακριτές δείχνουν πως ύποπτοι είχαν τηλεφωνικές επαφές μεταξύ τους κατά τις κρίσιμες ώρες του φονικού.
Επίσης, από την αποκάλυψη των τραπεζικών δεδομένων των θυμάτων δεν φαίνεται να ευσταθεί η πληροφορία ότι είχαν αποσύρει από τράπεζα μεγάλο χρηματικό ποσό που πιθανόν αυτό να ήταν και το κίνητρο των δραστών.
Στόχος των δραστών ήταν το χρηματοκιβώτιο που διατηρούσε ο Χατζηγεωργίου στο σπίτι του, ωστόσο αυτό κλάπηκε το 2015, για το οποίο υπάρχει υπό εκκρεμότητα ποινική υπόθεση. Πιθανόν αυτό να μην το γνώριζαν οι ύποπτοι και διέπραξαν ένα τόσο φρικτό έγκλημα, χωρίς τελικά να κάνουν τη μεγάλη μπάζα. 
Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας προτίθενται αύριο να οδηγήσουν εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου τον 33χρονο Λοΐζο Τζιωνή για να ζητηθεί η ανανέωση της κράτησής του.
Ο ύποπτος, που αρνείται ανάμιξη στο διπλό φονικό, έχει διορίσει δικηγόρο και μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί για ανάκριση, παρά τα δημοσιεύματα. Αυτό θα γίνει μόλις είναι έτοιμα τα αποτελέσματα DNA τόσο από το φονικό όργανο όσο και από τα ρούχα που φορούσε ο δράστης, τα οποία υπέδειξε ο ίδιος σε βαρέλι στο σπίτι του πατέρα του στην Αγλαντζιά.
Όπως προκύπτει, ο δράστης ή οι δράστες έβαλαν στο βαρέλι πιθανόν χλωρίνη, για ν’ αλλοιώσει τα τεκμήρια, ωστόσο φαίνεται ότι σ’ αυτά εντοπίστηκε γενετικό υλικό.
Παρόμοιο έγκλημα

Οι αρχές, επίσης, εξετάζουν σύμφωνα με τον «Πολίτη» το ενδεχόμενο οι ύποπτοι να σχετίζονται και με άλλα εγκλήματα που παραμένουν ανεξιχνίαστα. Πρόκειται για μία πρακτική που εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις τέτοιου είδους εγκλημάτων.
Η φύση του εγκλήματος, με τη χρήση μαχαιριού και τα πολλαπλά τραύματα στα θύματα, με στόχο τη ληστεία, έχει κάποια κοινά στοιχεία με την άγρια δολοφονία του 77χρονου κρεοπώλη Γεώργιου Σταύρου στις 18 Ιουνίου 2013 στην Αγλαντζιά. Η υπόθεση εκείνη δεν εξιχνιάστηκε και ο φάκελος παραμένει ανοικτός για πέντε χρόνια. Ο 77χρονος είχε δεχθεί 25 μαχαιριές μέσα στο ψυγείο του κρεοπωλείου και εκ πρώτης όψεως δεν φάνηκε να υπάρχουν στοιχεία που να δημιουργούν υποψίες για ληστεία καθώς βρέθηκαν χρήματα στην τσέπη του θύματος. Ωστόσο, δεν είχε εντοπιστεί το πορτοφόλι του θύματος. Και σε εκείνη τη περίπτωση ο τρόπος που διεπράχθηκε ο φόνος δημιούργησε την εντύπωση ότι επρόκειτο για έγκλημα μίσους λόγω των πολλαπλών τραυμάτων. Ένα ακόμα στοιχείο που προσομοιάζει με τον διπλό φόνο είναι ότι οι δράστες ή ο δράστης είχαν προλάβει να εξαφανίσουν τεκμήρια καθαρίζοντας τον χώρο. Επίσης, οι αρχικές υποψίες αφορούσαν πρόσωπα τα οποία αποδείχθηκε πως δεν είχαν καμία σχέση. 

tanea.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια