Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μετέφεραν από την Αθήνα στην Καλαμάτα πάνω από 2.000 δόσεις ηρωίνης

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας την Τρίτη το απόγευμα, αποτρέποντας να διανεμηθούν στα στέκια της Καλαμάτας
πάνω από 2.000 δόσεις ηρωίνης.

Σε μια καλά οργανωμένη επιχείρηση με πληροφορίες που είχαν συλλεχθεί, οι αστυνομικοί της Δίωξης εντόπισαν αυτοκίνητο, με ζευγάρι που ταξίδευε από Αθήνα για Καλαμάτα, με συνολικά 258 γραμμάρια ηρωίνης, κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στο πορτ μπαγκάζ.

Σε κρύπτη
Έπειτα από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας οργάνωσαν επιχείρηση στα διόδια της Νεστάνης, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας, με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου.
Εκεί, οι αστυνομικοί της Δίωξης με αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών, πραγματοποίησαν έρευνα στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 58χρονος και μια 25χρονη από την Καλαμάτα. Μάλιστα, αμφότεροι είναι παλιοί τους γνώριμοι, καθώς έχουν απασχολήσει για κλοπές και για ναρκωτικά.
Στη συνέχεια, οδήγησαν το όχημα στη Μεσσηνία, ενώ σε κενό στο σασί στο πορτ μπαγκάζ, ανάμεσα στην ταπετσαρία και τα πλαστικά του οχήματος, βρήκαν μια νάιλον συσκευασία με 258 γραμμάρια ηρωίνης. Στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί βρήκαν κάνναβη βάρους 1,4 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν τα τρία κινητά τηλέφωνα που είχε το ζευγάρι, καθώς και το όχημα.

Αρνούνται
Ακολούθως οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι που έμενε το ζευγάρι στην Καλαμάτα. Εκεί βρήκαν και κατασχέθηκαν 0,5 γραμμάρια ηρωίνης, μια ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας και άλλα δύο κινητά τηλέφωνα.
Στην απολογία τους, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά τους. Η κοπέλα, μάλιστα, αρνήθηκε ότι γνώριζε την ύπαρξή τους στο αυτοκίνητο, λέγοντας πως απλώς συνταξίδευε με τον 58χρονο.
Από την πλευρά του, ο 58χρονος παραδέχθηκε μόνο τη μεταφορά της ηρωίνης. Ισχυρίσθηκε ότι τα ναρκωτικά του τα έδωσε άγνωστο άτομο στην Αθήνα και θα τα παρέδιδε στην Καλαμάτα σε άλλο άτομο. Αυτός θα έπαιρνε μόνο ως αμοιβή 20 γραμμάρια χασίς για προσωπική του χρήση, καθώς είναι χρόνιος χρήστης.
Χθες το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν. Μέσω των δικηγόρων τους ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Πέμπτη.
Η αστυνομική έρευνα στο σύνολό της και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη

πηγή: tharrosnews

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια