Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Στο εδώλιο 18 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών σε Αθήνα, Κω και Κάλυμνο

Συνολικά 18 άτομα θα καθίσουν στις αρχές Ιουνίου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου καθώς φέρονται να αποτελούν την εγκληματική οργάνωση που
δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Αθήνα, Κω και Κάλυμνο!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2017, μετά από πολύμηνη έρευνα των διωκτικών αρχών και «επιχειρήσεις» όπου στήθηκαν σε Αθήνα και Δωδεκάνησα, καταφέρνοντας έτσι να ολοκληρωθεί το «παζλ» το οποίο περιλαμβάνει τόσο ημεδαπούς και αλλοδαπούς, όσο και άτομα -έγκλειστους στις φυλακές για άλλες υποθέσεις.

Αρχικά στην υπόθεση κατηγορούνταν περισσότερα από 20 άτομα, αλλά τελικά σε δίκη παραπέμφθηκαν 18, τα οποία κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κ.α.

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 6 Ιουνίου στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Οι «ομάδες», η δράση τους και οι συλλήψεις

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν τόσο από τις διωκτικές αρχές της Κω όσο και από την αστυνομία στην Αθήνα (Αχαρνών), η οργάνωση αποτελούνταν από δύο ομάδες, τα μέλη των οποίων είχαν διακριτούς ρόλους.

Οι εμπλεκόμενοι ήταν Έλληνες και αλλοδαποί, κάτοικοι Καλύμνου, Κω και Αθήνας, ενώ μερικοί εξ αυτών ήταν έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Ειδικότερα, στην πρώτη ομάδα φέρονται να συμμετείχαν τρία αδέλφια από την Κάλυμνο ηλικίας 34, 35 και 36 ετών, με τον 34χρονο να είναι αρχηγικό μέλος της ομάδας και μαζί του ένας 31χρονος από την Αθήνα έγκλειστος στις φυλακές Μαλανδρίνου, ένας Καλύμνιος ηλικίας 28 ετών, καθώς και ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής τα πλήρη στοιχεία του οποίου διερευνώνται από την αστυνομία.

Ο αλλοδαπός αυτός φέρεται να είναι γνωστός ως διακινητής ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας και να έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της πρωτεύουσας.

Επίσης στην ίδια ομάδα φέρονται να συμμετείχαν 48χρονος από την Αθήνα, 28χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που είναι έγκλειστος στη φυλακή της Κω, 37χρονος Ιρακινός έγκλειστος στις φυλακές Μαλανδρίνου, μία Αλβανίδα έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού ηλικίας 32 ετών, 36χρονος Καλύμνιος, μία 30χρονη από την Κάλυμνο, ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 24 ετών, ένας συμπατριώτης του ο οποίος διερευνάται ως προς τα πλήρη στοιχεία του, καθώς και ένας έλληνας κάτοικος Καλύμνου για τον οποίο επίσης οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην δεύτερη ομάδα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι διωκτικές αρχές, φέρονται να συμμετείχαν πέντε άτομα όλα Έλληνες και ειδικότερα, 42χρονος, 34χρονος και 48χρονος από την Κάλυμνο, 36χρονος από την Αθήνα και ένας ακόμη που αναζητούνταν από την αστυνομία.

Όπως είναι γνωστό, οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τη «δράση» της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 με αφορμή την σύλληψη της 32χρονης Αλβανίδας η οποία ταξίδεψε από τον Πειραιά στην Κάλυμνο με περισσότερα από δύο κιλά ηρωίνης και χασίς στις αποσκευές της, τα οποία επρόκειτο να τα παραδώσει στον 28χρονο φίλο και συμπατριώτη της (έγκλειστος στις φυλακές της Κω), καθώς και στον 28χρονο Καλύμνιο, προκειμένου να διατεθούν σε τοξικομανείς της περιοχής. Και οι τρεις συλληφθέντες διαπιστώθηκε από τις έρευνες των διωκτικών αρχών ότι συμμετείχαν στην πρώτη ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και μάλιστα ο 28χρονος Καλύμνιος είναι ένας εκ των «αρχηγών».

Οι ομάδες είχαν «χωρίσει» τις περιοχές δράσεις τους και ειδικότερα, η πρώτη ομάδα δραστηριοποιούνταν στο κέντρο της Αθήνας, Αχαρνές, Κω, Κάλυμνο και στις φυλακές του Μαλανδρίνο στη Φωκίδα.

Η δεύτερη ομάδα με φερόμενο ως «συνδετικό κρίκο» τον 36χρονο από την Αθήνα προμηθεύονταν ποσότητες από την πρωτεύουσα και εν συνεχεία τις διοχεύτευε σε Κω και Κάλυμνο.
Επίσης ο 34χρονος Καλύμνιος έγκλειστος στη φυλακή που κατείχε αρχηγικό ρόλο, φέρεται να καθοδηγούσε τον 36χρονο αδελφό του για τις μεταφορές και τις παραλαβές των ναρκωτικών που μοιράζονταν στους υπόλοιπους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές έχουν στη διάθεση τους ακόμη και τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι δράστες μεταξύ τους, και οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ειδικό φρασεολόγιο για να κάνουν τις συνεννοήσεις τους και να μην γίνονται αντιληπτοί από άλλους.

Για την υπόθεση σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες.

Στην πλειοψηφία τους οι κατηγορούμενοι έγκλειστοι και μη συνελήφθησαν με εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους.

Πηγή: rodiaki.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια