Σοκ από τις καταθέσεις της 18χρονης παιδοκτόνου και της μητέρας της

Σοκ προκαλούν οι καταθέσεις - κατά την προανακριτική εξέταση - της 18χρονης που σκότωσε το νεογέννητο παιδί της αλλά και της μητέρας της που ανέλαβε να το πετάξει σε κάδο σκουπιδιών. Οι
καταθέσεις των δυο γυναικών δεν συμπίπτουν, ειδικά ως προς το τι πραγματικά συνέβη από τον τοκετό έως και τη στιγμή κατά την οποία πετάχτηκε το νεογνό στα σκουπίδια.

Σύμφωνα πάντως με το διαβιβαστικό της Ασφαλείας, το πτώμα του νεογνού βρέθηκε τοποθετημένο εντός πλαστικής σακούλας, με την ένδειξη ΑΒ . Ηταν μέσα στον κάδο, γυμνό, ενώ ο ομφάλιος λώρος δε είχε αποκοπεί και ήταν τυλιγμένος γύρω από το λαιμό του. Στο λαιμό του, ήταν επίσης περιδεδεμένο ένα τμήμα κορδονιού, ενώ στη στοματική κοιλότητα υπήρχαν τεμάχια χαρτιού.

Από τη νεκροψία - νεκροτομή, προέκυψε ότι το νεογνό γεννήθηκε ζωντανό και ο θάνατος επήλθε «συνέπεια περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφάλιου λώρου και δια βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας δια τεμαχίου χάρτου».

Η Χ.Σ. προσήχθη στην υπηρεσία μας και ομολόγησε την πράξη της. Ανέφερε πως η κύηση προέκυψε τυχαία, ύστερα από περιστασιακή επαφή που είχε με άνδρα τον οποίο γνώρισε μέσω κοινών γνωστών και με τον οποίο δεν διατήρησε επικοινωνία έκτοτε.

Η ίδια αντελήφθη την κύηση, όταν έφτασε σε προχωρημένο στάδιο 7 μηνών και αποφάσισε να την αποκρύψει από τη μητέρα και τον αδελφό της, με τους οποίους διέμενε, προκειμένου να αποφύγει τις αρνητικές αντιδράσεις τους.

Περίπου ώρα 11.30 στις 24.2.18, ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού ενώ βρισκόταν στο διαμέρισμα με τη μητέρα της. Ολοκλήρωσε τον τοκετό μέσα στο μπάνιο, με τη βοήθεια της μητέρας της, η οποία πληροφορήθηκε το γεγονός - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης - μόλις εκείνη τη στιγμή.

Ομολόγησε ότι τύλιξε η ίδια το λαιμό του βρέφους με ένα κορδόνι και έφραξε το στόμα του με κομμάτια χαρτιού, τα οποία της έδωσε η μάνα της. Ωστόσο ισχυρίστηκε πως η μητέρα της δεν έβλεπε τις πράξεις της διότι βρισκόταν έξω από τη μισάνοιχτη πόρτα του μπάνιου. Ακολούθως ενημέρωσε τη μητέρα της για το θάνατο του νεογνού, ενώ εκείνη βρισκόταν έξω από το μπάνιο.

Ισχυρίστηκε πως τοποθέτησε με τη βοήθεια της μητέρας της το νεογνό σε μια σακούλα, και η μητέρα της ήταν αυτή που την πέταξε στον κάδο απορριμμάτων.


Σε απόσπασμα υλικού που κατασχέθηκε από κάμερα ασφαλείας, αναγνώρισε τη μητέρα της η οποία κρατούσε στα χέρια της δυο σακούλες και κατευθυνόταν στον κάδο.

Η μητέρα εξεταζόμενη ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως η κόρη της ήταν έγκυος. Αντελήφθη ότι γέννησε, αμέσως μετά τον τοκετό, ενώ ήδη βρισκόταν εντός του σπιτιού, έξω από το μπάνιο, όταν το νεογνό ήταν ήδη νεκρό, ισχυρισμός που βρίσκεται σε αντίθεση με αυτόν της κόρης της. Ομολόγησε όμως ότι το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων.

ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΗ 18χρονη Χ.Σ είπε:

«Εχω χάσει τον μπαμπά μου πριν από έξι χρόνια και ζω με τον αδελφό και τη μητέρα μου. Μέχρι το 2016 μέναμε στη Λήμνο. Από εκεί φύγαμε και ήρθαμε Αθήνα, γιατί είχα μπλέξει με ένα παιδί από την Αλβανία που το λέγανε HAJDAR MULLETI και τον φώναζαν Γιώργο. Είχαμε σχέση έναν χρόνο. Καταλάβαμε ότι ήμουν έγκυος, αλλά το καταλάβαμε νωρίς και αποφάσισα να κάνω έκτρωση γιατί ήμουν πολύ μικρή και οι δικοί μου, ήθελαν να ξεκόψω από αυτόν τον άνθρωπο. Αυτός ο άνθρωπος, ο Γιώργος, με χτύπαγε , μου συμπεριφερόταν άσχημα γιατί έπινε και μας είχε φάει πολλά λεφτά. Με πίεζε δηλαδή να του δίνω από τα λεφτά που μας έστελνε ο αδελφός μου. Με πήγε η μάνα μου στην Αθηνά και έκανα έκτρωση στο "Αλεξανδρα", γυρίσαμε Λήμνο και μετά πάλι Αθήνα για μόνιμα με τον αδελφό μου.

Την άνοιξη του 2017 τραβιόμουν με ένα παιδί που τον λένε Κώστα, είναι έλληνας από κοινή παρέα, ξέρω μόνο ότι έμενε στο Περιστέρι. Μια φορά κάναμε σεξ χωρίς προφυλακτικό. Μετά τον Κώστα, γνώρισα τον Κυριάκο από τα Άνω Λιόσια και κάναμε σεξ αλλά όλες τις φορές είχε χρησιμοποιήσει προφύλαξη. Δεν είχα καταλάβει να συμβαίνει κάτι περίεργο με το σώμα μου, γιατί έχω μεγάλη κοιλιά ούτως ή άλλως, έχω θυρεοειδή και τρώω κιόλας και νόμιζα ότι είχα πάρει κιλά. Μετά την Πρωτοχρονιά. κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ένιωθα να κινείται κάτι. Σκέφτηκα ότι είχα κάνει σεξ με τον Κώστα χωρίς προφύλαξη και είμαι έγκυος.

Με κυρίευσε ο φόβος, φοβήθηκα μην καταλάβουν τίποτα η μάνα και ο αδελφός μου και τους χάσω για πάντα. Είναι οι μόνοι που έχω στην Ελλάδα. Μπήκα και είδα βίντεο με γέννες για να ξέρω τι να κάνω..."

Η ίδια συμπληρώνει:

«Μια φορά όταν γύριζα από το σχολείο πήγα και άφησα κι εγώ λουλούδια, εκεί όπου άφηναν και οι υπόλοιποι, για να μπορέσω κάπως να συγχωρεθώ για αυτό που έκανα... Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό, απλά φοβόμουν πάρα πολύ τι θα γινόταν αν το μάθαινε η οικογένειά μου».

Στη συμπληρωματική απολογία της, κατέθεσε:

"Τα περισσότερα από όσα είπα παραπάνω ήταν αλήθεια, αλλά ήθελα να προστατεύσω τη μάνα μου. Μέχρι εκείνη την ημέρα δεν ήξερε πως ήμουν έγκυος. Οταν με έπιασαν οι πόνοι, αναγκάστηκα να της το πω. Μπήκα στο μπάνιο και εκείνη κάθισε απ' έξω, γιατί δε χωρούσαμε. Δεν μπορούσε να δει τι γινόταν έτσι όπως ήταν η πόρτα.

Γέννησα, το έπλυνα στο νιπτήρα κι εκείνο πήγε στο στήθος μου κι έφαγε. Μετά από λίγη ώρα, άκουσα το μωρό να βγάζει κάποιους περίεργους ήχους. Είδα πως από τη μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ανέπνεε. Μου είπε πως τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του Παιδιού για να τραβήξει το αίμα... Αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα, πήρα ένα κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φώναξα τη μαμά μου να μου φέρει κι άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν. Φώναξα στη μάνα μου πως το παιδί δεν ανέπνεε, δεν ζούσε και εκείνη έβαλε τα κλάματα και είπε «τι θα κάνουμε τώρα;». Εγώ της είπα να φέρει μια σακούλα για να βάλω μέσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια και να το αφήσουμε κάπου έξω. Εγώ έμεινα στο δωμάτιο μου και ζήτησα από τη μαμά μου να πάει να αφήσει κάπου έξω τη σακούλα με το μωρό.
Τι είπε η μητέρα της παιδοκτόνου
Στην απολογία της, κατά την προανακριτική εξέταση, η μητέρα της 18χρονης, Ε.Σ., δήλωσε τα εξής:

«Ο σύζυγος μου Γ. Σ. πέθανε από καρκίνο το 2012. Ήρθαμε στην Αθήνα από τη Λήμνο, ο γιος μου δουλεύει και η κόρη μου πηγαίνει σχολείο για να γίνει φαρμακοποιός. Στα τέλη Φλεβάρη 2018, η κόρη μου η Χαρούλα μου είπε πως πονάει η μέση της. Δεν έδωσα σημασία γιατί πίστευα πως είναι από την περίοδο που έχουν οι γυναίκες. Μετά δυο μέρες, η Χαρά ήταν στο μπάνιο για ώρα, και μπήκα με το ζόρι, η Χαρούλα μου είπε ότι έκανε μαλακία. Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλήσει, γιατί δεν απαντούσε. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω και να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα συνέχεια γιατί έβαλε το μωρό μες στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. Της είπα ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να δίναμε κάπου το μωρό, σε μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά. Δεν μου απαντούσε. Μετά ξαναείδα ότι δεν ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω... Άνοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και πέταξα τη σακούλα με το μωρό. Δεν παράχωσα τη σακούλα, απλά την άφησα μέσα. Τη ρώτησα γιατί έμεινε έγκυος, ποιος είναι ο πατέρας, γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του μωρού, αλλά απάντηση δεν έπαιρνα... Μετά από δυο μέρες είδα κόσμο μαζεμένο γύρω από τον κάδο. Γινόταν χαμός, αστυνομία, κανάλια. Άνοιξα την τηλεόραση και είδα πως έλεγαν για ένα πεθαμένο μωρό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα να πάρω ένα πιστόλι και να το βάλω στο κεφάλι μου. Η κόρη μου έκλαιγε όλη την ημέρα και δεν μου μιλούσε. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Φοβόμουν μήπως πάει στη φυλακή το παιδί μου ή εγώ. Ντρεπόμουν και τον κόσμο. Τι θα έλεγαν οι γείτονες και οι συγγενείς αν το μάθαιναν..."

tovima.gr
_