Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξηγήσεις από Καμμένο για φωτογραφία με φερόμενο «πυρηνάρχη» της Χρ. Αυγής ζητούν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε φωτογραφία που είδε το φως της

 δημοσιότητας, στην οποία ο υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος εμφανίζεται να φωτογραφίζεται με φερόμενο ως «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής.
Στη ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενοι ως επί το πλείστον από την πτέρυγα των «53») χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά ανησυχητικό ότι ακόμα και μετά την καταδίκη του ο Παναγιώτης Μπαντέμης συνεχίζει να συμμετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας και να εξοπλίζεται με πολεμοφόδια από τον ελληνικό στρατό, ενώ φωτογραφίζεται με στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ζητούν από τον κ. Καμμένο εξηγήσεις.
Συγκεκριμένα ρωτούν:
• Αληθεύει ότι ο Παναγιώτης Μπαντέμης μετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας;
• Αν αληθεύει, πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό εφόσον έχει πρωτόδικη καταδίκη;
• Ποιοι άλλοι μετέχουν στο ΤΕ Δράμας;
• Έγινε και, αν ναι, πότε η άσκηση «Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων Μακεδονομάχος 2018»;
• Υπάρχει συγκρότηση εθελοντικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής;
Οι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι: Καραγιαννίδης Χρήστος, Βράντζα Παναγιώτα, Γιαννακίδης Ευστάθιος, Δουζίνας Κωνσταντίνος, Δρίτσας Θεόδωρος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Θεωνάς Ιωάννης, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Αννέτα, Καρακώστα Εύη, Κυρίτσης Γεώργιος, Μανιός Νικόλαος, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Μπαλαούρας Μάκης, Πάλλης Γεώργιος, Σταματάκη Ελένη, Ψυχογιός Γεώργιος.

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας 
Θέμα: Συμμετοχή καταδικασμένου μέλους της Χρυσής Αυγής στο Τάγμα Εθνοφυλακής της Δράμας 
Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του συντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών Γιάννη Μπασκάκη, με κύμα αναρτήσεων σε ακροδεξιά και φασιστικά ιστολόγια σχετικά με έναν συγκεκριμένο εθνοφύλακα, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως τον «πιο διάσημο έφεδρο-εθνοφύλακα της Ελλάδας». 
Τα δημοσιεύματα δεν περιορίστηκαν μόνο σε τέτοια ιστολόγια, πολύ γρήγορα επεκτάθηκαν και σε ειδησεογραφικές σελίδες. 
Έτσι διαβάζουμε για τον έφεδρο Εθνοφύλακα Παναγιώτη Μπαντέμη, ο οποίος «έχει συμμετάσχει με την ομάδα Δούρειος Ίππος της Δράμας καθώς και με το Τάγμα Εθνοφυλακής της περιοχής στις περισσότερες ασκήσεις που έχουν γίνει» και ανάμεσα σε αυτές και στην αποκαλούμενη «Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων Μακεδονομάχος 2018». 
Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ ότι, σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, είναι «έφεδρος Λοχίας Καταδρομών και άριστος ελεύθερος σκοπευτής» και ότι έχει «τιμηθεί αρκετές φορές για την πολυετή του προσφορά», ότι έχει «μιλήσει και στην εκπομπή “με Αρετή και Τόλμη”», αλλά και ότι έχει «φωτογραφηθεί τόσο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, καθώς και με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας», δημοσιεύοντας και το σχετικό φωτογραφικό υλικό. 
Ο Παναγιώτης Μπαντέμης, όμως, είναι ο πρώην πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Δράμα και έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 14 ετών και 10 μηνών ως επικεφαλής της επίθεσης σε βάρος δύο γυναικών από τη Βόρεια Ήπειρο στο Μεταξουργείο το 2011. 
Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 16.06.2015 και το Γ’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον Μπαντέμη και τους άλλους δύο κατηγορουμένους, τον Alexander Steven James (ερήμην) και τον Γεώργιο Φουρνάρο, για ληστεία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ αναγνώρισε και το ρατσιστικό κίνητρο των δραστών. 
Και ενώ το δικαστήριο απέρριψε τον ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, οι Μπαντέμης και Φουρνάρος κατάφεραν αργότερα να εξασφαλίσουν την αναστολή της ποινής τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Έκτοτε οι δύο κατηγορούμενοι ζητούν αλλεπάλληλες αναβολές και τις πετυχαίνουν. 
Η επόμενη δικάσιμος για την υπόθεση αυτή έχει προσδιοριστεί για τις 25 Μαΐου 2018. 
Είναι προφανές ότι τα δημοσιεύματα αυτά λίγες εβδομάδες πριν έχουν ως στόχο την εξύμνηση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου ώστε να χρησιμοποιηθούν στη υπεράσπισή του στην επικείμενη δίκη. 
Είναι όμως εξαιρετικά ανησυχητικό ότι ακόμα και μετά την καταδίκη του ο Παναγιώτης Μπαντέμης συνεχίζει να συμμετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας και να εξοπλίζεται με πολεμοφόδια από τον ελληνικό στρατό, ενώ φωτογραφίζεται με στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός: 
1) Αληθεύει ότι ο Παναγιώτης Μπαντέμης μετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας; 
2) Αν αληθεύει, πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό εφόσον έχει πρωτόδικη καταδίκη; 
3) Ποιοι άλλοι μετέχουν στο ΤΕ Δράμας; 
4) Έγινε και, αν ναι, πότε η άσκηση «Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων Μακεδονομάχος 2018»; 
5) Υπάρχει συγκρότηση εθελοντικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής; 
Οι ερωτώντες Βουλευτές
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια