Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάνω από 15.000 δόσεις ηρωίνης κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας


«Καταδρομική» επιχείρηση στην Αθήνα με λεία 1,5 κιλό ηρωίνης έκαναν το μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας με επικεφαλής το διοικητή τους.
Έχοντας το προηγούμενο διάστημα σοβαρή πληροφορία για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης από συγκεκριμένο άτομο στη Νίκαια Αττικής, οι αστυνομικοί της Καλαμάτας ταξίδεψαν μέχρι την πρωτεύουσα, έκαναν τη σύλληψη και επέστρεψαν.

 

Στην Αθήνα

 Για την εξιχνίαση της υπόθεσης υπήρξε συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά. Έπειτα από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων οργανώθηκε επιχείρηση και έγινε έρευνα την Τρίτη το μεσημέρι στο σπίτι 53χρονου στη Νίκαια, έξω από το οποίο τον περίμεναν οι αστυνομικοί. Όταν αυτός εμφανίσθηκε, του έκαναν έρευνα και βρήκαν πάνω του ένα κινητό και το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ.

 

15.000 δόσεις

 Ακολούθως, τον οδήγησαν στο σπίτι, όπου στη βάση του πλυντηρίου, στη θήκη του φίλτρου, βρήκαν κρυμμένες δύο νάιλον τσάντες, οι οποίες περιείχαν πακέτα με περίπου 460 γραμμάρια ηρωίνης.

Στη συνέχεια, σε ειδική κρύπτη στον πάγκο της κουζίνας, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν και την υπόλοιπη ποσότητα ηρωίνης.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ηρωίνη βάρους 1540,7 γραμμαρίων

-Κάνναβη βάρους 9,2 γραμμαρίων

-13 ναρκωτικά δισκία

-Λαθραίος καπνός βάρους 900 γραμμαρίων

-Τρεις ζυγαριές ακριβείας

-Άγνωστη ουσία, βάρους 9,7 γραμμαρίων, η χημική σύσταση της οποίας ερευνάται και εκτιμάται πως πρόκειται για «κοφτικό», δηλαδή ουσία που χρησιμοποιείται για την πρόσμειξη με ηρωίνη

-Δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο λαθραίος καπνός θα σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Η δε ποσότητα ηρωίνης είναι από τις μεγαλύτερες που κατάσχονται στο ενεργητικό της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αν υπολογισθεί ότι κάθε γραμμάριο μπορεί να δώσει μέχρι και δέκα δόσεις του σκληρού ναρκωτικού.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα, ενώ οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Να σημειωθεί, δε, πως έχει ξαναπασχολήσει τις διωκτικές Αρχές στο παρελθόν για κλοπές και ναρκωτικά.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, τέλος, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.


Της Βίκυς Βετουλάκη


Πηγή: tharrosnews.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια