Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

1000 αστυνομικοί και παιδιά στον 1ο Αγώνα Δρόμου Αστυνομικού Προσωπικού (ΦΩΤΟ)


Με ιδιαίτερη μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες, 6 Μαΐου 2018, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, ο 1ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου Αστυνομικού
Προσωπικού « Police Run ».
Πρόσκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να προάγει το αθλητικό πνεύμα και ιδεώδες στο προσωπικό του Σώματος και να ενισχύσει τη συμμέτοχη των αστυνομικών στον αθλητισμό.
Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί και παιδιά συμμετείχαν στον αγώνα, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Αρχιφύλακα Γεράσιμο Κορδάτο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τον πρώτο Έλληνα που τερμάτισε σε Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με προσθετικό μέλος.
Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.
Στον αγώνα δρόμου έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, οι επίτιμοι Υπαρχηγοί του Σώματος, Αντιστράτηγοι ε.α Ιωάννης Ραχωβίτσας και Σπυρίδων Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου, η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Σοφία Λαμπροπούλου, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Βράντζας, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος, καθώς και άλλοι εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό.
Η οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα είχε ανατεθεί στην Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.Α.), σε συνεργασία με τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.).
Στο πλαίσιο αυτό στον αγώνα παρέστησαν ο Διοικητής της Υ.Φ.Α.Α., Αστυνόμος Α’ Ηρακλής Δεσκουλίδης (Ολυμπιονίκης), η Υποδιοικητής, Αστυνόμος Α’ Μόρφω Δροσίδου (Ολυμπιονίκης), ο Τμηματάρχης Ομαδικών Αθλημάτων, Αστυνόμος Α’ Αναστάσιος Σχίζας (Ολυμπιονίκης), ο προπονητής στίβου, Αρχιφύλακας Χρήστος Βαξεβάνης, ο πρωταθλητής του Μαραθωνίου, Αρχιφύλακας Χριστόφορος Μερούσης, ο πρωταθλητής του επί κοντώ, Αρχιφύλακας Μάριος Ευαγγέλου, η πρωταθλήτρια στις ταχύτητες Αστυφύλακας Ανδριάνα Φέρρα, άλλοι πρωταθλητές, καθώς και η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τζουμελέκα, εκ μέρους του Α.Σ.Α.Ε.Δ.
Μετά το πέρας των αγώνων απονεμήθηκαν μετάλλια και τιμητικά διπλώματα, ενώ ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας βράβευσε τον Μαραθωνοδρόμο Αρχιφύλακα Γεράσιμο Κορδάτο, για τη συμμετοχή του στον αγώνα δρόμου.
Επιπλέον, δόθηκαν ως έπαθλο εξήντα (60) ελεύθερες συμμετοχές για τα αγωνίσματα του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, με την ομάδα « Hellenic Police Running Team ».
Δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα « Hellenic Police Running Team » έχει όλο το εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικό προσωπικό, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.
Για δηλώσεις συμμετοχής και λοιπές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 210-6996100, είτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dds@astynomia.gr .

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν με πλακέτες ο Αρχηγός του Σώματος, που υιοθέτησε την ιδέα, ο αστυνομικός - αθλητής με προσθετικό μέλος Γεράσιμος Κορδάτος, που υπηρετεί στο επιτελείο της ΑΔ Ακαρνανίας και επέλεξε με δικά του έξοδα να λάβει μέρος στον αγώνα, και ο Υποστράτηγος Μανώλης Πλουμής, ο εμπνευστής του αγώνα.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια