Πώς θα διατηρήσεις τα κιλά που έχασες και δεν θα ξαναπαχύνεις; Τρία απλά tipsΈκανες πολλές προσπάθειες οι οποίες απέδωσαν και τελικά έχασες τα περιττά κιλά. Πώς, όμως, θα καταφέρεις να μην παχύνεις ξανά;

Πριν προχωρήσουμε στους τρόπους που θα διατηρήσεις το νέο σου σώμα, οφείλουμε να σου πούμε ένα μεγάλο μπράβο, να σου δώσουμε συγχαρητήρια και να ευχηθούμε και στα δικά μας!

Μετά από έρευνα που διεξήγαγαν τρεις διαφορετικοί ειδήμονες, κατέληξαν στις εξής κινήσεις που οφείλεις να κάνεις αν θέλεις να διατηρήσεις ό,τι κατάφερες (και είμαστε σίγουροι ότι θες).

Κοιμήσου νωρίς

Όπως έχουμε πει, ο ύπνος αποτελεί σημαντικό αρωγό τόσο στην προσπάθειά μας να αδυνατίσουμε, όσο και σε αυτήν που απαιτείται να κάνουμε για να διατηρήσουμε το σώμα που φτιάξαμε. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι ενήλικες που συμπλήρωναν λιγότερες από έξι ώρες ύπνου καθημερινά έπαιρναν πολύ πιο εύκολα βάρος και δυσκολεύονταν να το χάσουν. Γιατί; Γιατί όταν δεν κοιμάσαι αρκετά εκκρίνονται εκείνες οι ορμόνες που σου δημιουργούν το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα να καταναλώνεις πολλές περισσότερες θερμίδες, που ουσιαστικά δεν έχεις ανάγκη.

Φάε νωρίς

Γενικώς, ό,τι κάνεις καν’ το νωρίς! Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, όταν το τελευταίο γεύμα της ημέρας καταναλώνεται (πολύ) νωρίς παρατηρούνται θετικά αποτελέσματα στο μεταβολισμό και στην απώλεια βάρους. Θέμα της μελέτης ήταν η επίδραση μιας μεθόδου που ονομάζεται «Πρώιμος Περιορισμός Τροφοληψίας (early time restricted feeding)» στα επίπεδα λίπους στο σώμα. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο η ώρα της κατανάλωσης του βραδινού ή η παράλειψη του γεύματος αυτού βοηθά στην απώλεια βάρους και όπως καταλαβαίνεις τα αποτελέσματα επιτάσσουν να τρως όσο πιο νωρίς μπορείς το βραδινό σου.

Ανέβα στη ζυγαριά

Τι πάει να πει μπορεί να απογοητευτείς; Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη, οι άνθρωποι που ζυγίζονται καθημερινά έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν το βάρος τους, σε σύγκριση με εκείνους που αποφεύγουν ή ξεχνούν να ανέβουν στη ζυγαριά μετά την απώλεια των περιττών κιλών τους. Όπως κατάλαβες, η ζυγαριά σου μπορεί να αποτελέσει το σημαντικότερο εργαλείο για να διατηρήσεις τα κιλά που έφτασες  -μάλλον γιατί αν αποκλίνεις συνέρχεσαι!


Πηγή: queen.gr
_