Tην αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών έθεσαν στον Τ. Φιλιππάκο οι αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης


Το Δ.Σ της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών κι παράτυπης μετανάστευσης Τζανέτο Φιλιππάκο.

Η ανακοίνωση της Ένωσης:

Με αφορμή την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών κι παράτυπης μετανάστευσης κ. Τζανέτο  ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ στο Νομό μας,  το Διοικητικό  Συμβούλιο της Ένωσης μας, μετά από αίτημά μας,   πραγματοποίησε συνάντηση μαζί του σήμερα και ώρα 20.30΄ μ.μ. στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Ξεκάθαρα και με σαφή τρόπο αναφέραμε στον Γενικό Γραμματέα ότι το πρόβλημα της λαθραίας εισόδου μεταναστών τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί με ανησυχητικές τάσεις, φτάνοντας ακόμα και στα επίπεδα του 2012, όπου η πολη της Αλεξανδρούπολης αλλά και όλος ο Ν.  ΕΒΡΟΥ είχε πλημμυρίσει από χιλιάδες  παράτυπους μετανάστες.

Αναφέραμε ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης αδυνατεί να διαχειριστεί μια ερχόμενη έκρηξη ραγδαίας αύξησης των ροών :

1. Λόγω της μειώσεως του  προσωπικού που συμμετέχει στο πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ σε σύγκριση με την έναρξή του το 2012.

2. Τις ελλιπείς υποδομές πρόσκαιρης  κράτησης  αυτών σε χώρους με τις κατάλληλες συνθήκες.

3.  Την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού και  μέσων, όπως λεωφορείων ,van, τζιπ, θερμικών καμερών, υλικά και μέσα  τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν το έργο των Αστυνομικών πιο εύκολο.
 

Για τους παραπάνω  λόγους ζητήσαμε από τον κ.  Γενικό  Γραμματέα:

1. Την αύξηση της δύναμης ΑΣΠΙΔΑ με συναδέλφους που κατάγονται από την περιοχή μας, λόγω εκτάκτων αναγκών.

2. Την έκτακτη και άμεση ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με λεωφορεία για την μεταφορά των μεταναστών.

3. Την αποσαφήνιση από Πολίτικη και Φυσική ηγεσία μας των  εντολών προς το προσωπικό της Αστυνομίας  ως προς την διαχείριση και τον τρόπο αντιμετώπισης του όλου ζητήματος.

4. Του καταστήσαμε σαφές ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούμε να δημιουργηθεί στην περιοχή μας  κάποιου είδους δομές μακροχρόνιας κράτησης αλλοδαπών για πολλούς και ευνόητους λόγους που καθιστούν την δημιουργία τέτοιων δομών απαγορευτική.

5. Όσο αφορά την επίσκεψη του στο Τ.Δ.Ε. Κήπων, ελπίζουμε να διαπίστωσε από μόνος του την τραγική εικόνα της δομής της πρώτης πύλης εισόδου στην Ευρώπη, την έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Του ζητήθηκε να γίνει άμεση ενίσχυση του και αύξηση των οργανικών θέσεων καθώς το υπάρχον  οργανόγραμμα είναι πολλών δεκαετιών πριν όταν  εξυπηρετούσε μερικές χιλιάδες διερχομένων ενώ σήμερα εκατομμυρίων.

O κύριος Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες μας και τις προτάσεις μας, έδειξε να κατανοεί τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο προσωπικό της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και μας έδωσε την εικόνα ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθούν κάποια από τα αιτήματά μας.

 

Μας ενημέρωσε ότι έχει εγκριθεί κονδύλι για τις καθημερινές  ανάγκες λειτουργίας των τμημάτων, όπως και στο επόμενο  χρονικό διάστημα θα διατεθεί ικανοποιητικός αριθμός οχημάτων. Επίσης μας ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός για το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των συνόρων  διενεργείται κανονικά και ενδέχεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και στην υπόσχεση για τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μας καθώς ο στόχος είναι κοινός.

 
 

                                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

  ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος
 
 
_