Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κυκλοφορεί και στα Αγγλικά το παιδικό βιβλίο έκδοσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με μηνύματα για την τήρηση του Κ.O.K. και των κανόνων ασφάλειας

Κυκλοφορεί από σήμερα δωρεάν και στα αγγλικά το παιδικό βιβλίο, έκδοσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «Μαργαρίτα- Στραβά και Ανάποδα, Ζητούν Λύση». Είναι ένα παραμύθι με κεντρική ηρωίδα μια αδέσποτη σκυλίτσα και μηνύματα που απευθύνονται σε παιδιά για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και των κανόνων ασφάλειας.

Η αγγλική έκδοση έχει τίτλο “Daisy. Mistakes need be corrected”, υπογράφεται από την αστυνομικό – συγγραφέα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου και κυκλοφορεί σε μετάφραση-απόδοση της Βασιλικής Σαλούστρου.

Η ηρωίδα του βιβλίου είναι μια αδέσποτη σκυλίτσα, η Μαργαρίτα, που αναλαμβάνει ρόλο εκπαιδευτή οδικής κυκλοφορίας. Ακολουθώντας τα βήματά της, τα παιδιά ανακαλύπτουν, μεταξύ άλλων, ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αρχαία ελληνικά μνημεία, πρόσωπα από την ελληνική μυθολογία και πολλές χρηστικές πληροφορίες.

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική διαδραστική έκδοση, που μπορούν όλοι να «κατεβάσουν» δωρεάν μέσω εφαρμoγών σε tablet. Σημειώνεται ότι λόγω της φύσης της η εφαρμογή είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε συσκευές tablet ώστε να προσομοιώσει καλύτερα τις διαστάσεις ενός έντυπου βιβλίου.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει διαδράσεις που είναι διαθέσιμες στις σελίδες του και είναι είτε ηχητικές, είτε αλληλεπιδράσεις με τις εικόνες, ενώ σε ορισμένες έχει προστεθεί και απόδοση κίνησης (animation).

 

 

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών και είναι διαθέσιμο για τους μικρούς αναγνώστες και με τη μορφή e-book. Παιδιά με προβλήματα στην όραση έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν την ιστορία μέσα από το audio book που έχει ενσωματωθεί στην εφαρμογή ή μέσω του επίσημου καναλιού της Ελληνικής Αστυνομίας στο You Tube.

Η ελληνική έκδοση με τίτλο «Μαργαρίτα- Στραβά και Ανάποδα, Ζητούν Λύση» καθώς και η αγγλική απευθύνονται στο σύνολο των ελλήνων αναγνωστών, του απόδημου ελληνισμού και -από σήμερα- σε όλους τους αγγλόφωνους και αγγλομαθείς, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Η πρώτη παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης έγινε κατά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Τις εφαρμογές και τις διαδράσεις της έκδοσης δημιούργησε και παραχώρησε δωρεάν η εταιρεία Seven Labs.

Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε συσκευές tablet, μπορούν να “κατεβάσουν” το βιβλίο στον υπολογιστή τους:

Η Αγγλική έκδοση είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/2HnPbGo

 Την ελληνική έκδοση μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/2FchwKc


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια