Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

O Γιαννιώτης αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που χειροτονήθηκε διάκονος!

Στην Εκκλησία θα συμβαίνει πάντα αυτό που είπε ο Ιδρυτής της: «Πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής». 


Ο άδης να ανοίξει και να καταπιεί τα πάντα, η Εκκλησία θα μείνει απείραχτη. Όσες κρίσεις κι αν ξεσπάσουν, αυτή θα επιζεί. 

Η κρίση της λειψανδρίας στον κλήρο είναι γεγονός. Αλλά γεγονός είναι και το ότι υπάρχουν πιστοί που θυσιάζουν ανέσεις, καριέρα, αξιώματα και ελευθερία για τη δόξα της Εκκλησίας. 

Ανάμεσα σ' αυτούς είναι και ο συμπολίτης μας Αντώνιος Γούσης, Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος το περασμένο Σάββατο χειροτονήθηκε διάκονος και εισήλθε έτσι στις τάξεις του ορθόδοξου κλήρου! Στο εξής λοιπόν δεν θα ασχολείται μόνον με τη συμμόρφωση των πολιτών προς τον νόμο της πολιτείας, αλλά θα βοηθάει και πιστούς στην τήρηση του Νόμου του Θεού.

Απ’ τους Βαριάδες
Ο π. Αντώνιος, καταγόμενος από τους Βαριάδες, ανδρώθηκε στην πόλη μας σε ευσεβή και σπουδαία οικογένεια. Δεν είναι ναυαγός του βίου, που αναζήτησε καταφύγιο βιοπορισμού στην Εκκλησία. Υπηρέτησε μέχρι τώρα σε υπεύθυνες θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. Είναι οικογενειάρχης και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Δε ζήλεψε πλούσια άμφια ή μοδέρνους και ελαφρώς αξύριστους αλλά εσωτερικώς ακατάρτιστους κληρικούς. Είναι κάτοχος της εθνικής μας παράδοσης και  φόρεσε το αιματοβαμμένο ράσο του Έλληνα παπά επειδή ένιωσε έλξη και γεύτηκε την άλλη παράδοση, την πνευματική, την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση, η βίωση της οποίας δίνει στους πιστούς ζωή και περίσσεια ζωής. 


Σπούδασε Θεολογία
Αυτή την παράδοση σπούδασε και στη Θεολογική Σχολή Αθηνών της οποίας είναι πτυχιούχος. Χαρακτήρας ευγενής και πάντα πρόθυμος, πιστός και ευαίσθητος στην άγνοια, τη φτώχεια και την ανέχεια των ανθρώπων, πράγμα που τον έκανε να ασχοληθεί και με την ιεραποστολή στην Αφρική, χωρίς να τον εμποδίσει σε τίποτε η ιδιότητα του Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. 

Τύπος ανθρώπου με ευθύτητα και κοινωνικότητα, κάτι που φάνηκε στον Άγιο Κοσμά Αμαρουσίου, όταν εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, προϊστάμενοι και υφιστάμενοί του επιδοκίμασαν την απόφασή του να ιερωθεί επαναλαμβάνοντας το «άξιος» που εκφωνούσε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς κ. Κηρίλλος, Ιεράρχης - κάτοχος εξαιρετικής θύραθεν και θεολογικής παιδείας, που κι αυτός ανδρώθηκε στα Κατηχητικά της Μητροπόλεώς μας και ενώ σπούδασε τον νόμο των ανθρώπων στη Νομική Σχολή, αφιερώθηκε στη διακονία του Νόμου του Θεού. Στη Μητρόπολη των βορείων προαστίων των Αθηνών επιτελεί λοιπόν ένα αξιόλογο πνευματικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και αντιαιρετικό έργο. 

Κλήρος και λαός, που συμμετείχε στη χειροτονία του π. Αντωνίου έχοντας γνώση του ήθους και της ακεραιότητας του χαρακτήρα του έχει τη βεβαιότητα ότι ο νέος κληρικός της Εκκλησίας μας θα τιμήσει το ράσο και θα προσφέρει έργο αξιόλογο για τη δόξα του Χριστού και την ανακούφιση του ποικιλοτρόπως ταλαιπωρουμένου ανθρώπου.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΚΑΛΗΣ - proinoslogos.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια