Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Oι αστυνομικοί (Α.Υ.) πρέπει να χαράξουν αυτόνομη πορεία''


Παραθέτουμε κείμενο αναγνώστη που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Έχει φτάσει η στιγμή τις αυτοκριτικής! Είναι εξόφθαλμα φανερό ότι η επιλογή της ενσωμάτωσης των αστυνομικών [Α.Υ.] στα υπάρχοντα σωμάτια της  ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ (για τους Ανθυπαστυνόμους) ήταν εξαρχής στρατηγικό λάθος.

Εικοσιένα (21) περίπου χρονιά από την στιγμή των πανελλαδικών εξετάσεων, 26.000 και πλέον αστυνομικοί των πανελλαδικών πρέπει πια να πάρουν τις τύχες τους  στα χέρια τους.
Σήμερα και ενώ αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι του σώματος, με τεράστια προσφορά,  ως επαίτες ζητούν ακόμα την θέση τους στο σώμα και απογράφονται  ως απόφοιτοι λυκείου ενώ η βαθμολογική τους εξέλιξη φθάνει στο βαθμό μόλις του Υπαστυνόμου.
Την ιδιά στιγμή  οι αντίστοιχες σχολές των ενόπλων δυνάμεων όπως π.χ η ΣΜΥ ονομάζουν τους αποφοίτους τους , μόνιμους λοχίες , μετά από 9 έως 12 χρόνια υπηρεσίας στους ενδιάμεσους βαθμούς ο μόνιμος λοχίας μπορεί να προαχθεί στο βαθμό του Ανθυπασπιστή, ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας μπορεί να προάγεται, στη συνέχεια μέχρι του βαθμού του αντισυνταγματάρχη ή και του συνταγματάρχη (εφόσον διαθέτει πτυχίο ανώτατης σχολής).

Το παράδειγμα τόσο των συνοριοφυλακων αλλά και των ειδικών φρουρών που δημιούργησαν από την αρχή δικατους συνδικαλιστικά όργανα και βήμα βήμα ολοένα βελτιώσαν την θέση τους στο σώμα. Αλλά και η πρόσφατη κίνηση των αποφοίτων της ΤΕΜΑ με την αυτονόμηση τους [  ΑΞΙ.Α.Τ.Ε.Μ.Α] δείχνουν το μονοπάτι….
Αλώστε ποιος θα μας καταλάβει ποιος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας αν όχι εμείς ;
Ας γίνει το μεγάλο βήμα για την δημιουργία του μεγαλύτερου σωματίου στην Ελληνική Αστυνομία που θα εκπροσωπεί τα αιτήματα και το μέλλον των   Ανακριτικών Υπάλληλων.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια