Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000 που συνετρίβη στο Αιγαίο


Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5, καθώς βρέθηκε νεκρός.
Το μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικό αεροσκάφος, εν μέσω των κλιμαμούμενων προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Την είδηση για τον νεκρό πιλότο ανακοίνωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
"Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ - TWITTER - ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟ ΠΙΛΟΤΟ MIRAGE 2000

Όπως ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας: «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».
Στην μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στη θαλάσσια περιοχή όπου κατέπεσε το μοιραίο Mirage 2000-5 συμμετείχαν  η φρεγάτα "ΨΑΡΑ" του Πολεμικού Ναυτικού, δύο ελικόπτερα Sikorsky, ένα Super Puma κι ένα Chinook στο οποίο επιβαίνει μονάδα των ΟΥΚ. Στην επιχείρηση συμμετέχει και το Λιμενικό Σώμα με τέσσερα σκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αμέσως μεταδόθηκε η είδηση της συντριβής του ελληνικού αεροσκάφους και στη γειτονική Τουρκία, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, η ιστοσελίδα ‘Χαμπέρτουρκ’ μεταδίδει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν πως την ώρα που έπεσε το ελληνικό μαχητικό δεν υπήρχε κανένα τουρκικό αεροσκάφος στην περιοχή, ενώ και το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει σενάρια περί κατάρριψης του Mirage 2000-5 απο τουρκικό μαχητικό.

πηγή: ant1news.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια