Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

KEEΡΦΑ: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς της Συρίας

 Κείμενο της ΚΕΕΡΦΑ για τους βομβαρδισμούς στη Συρία


Έξω οι φονιάδες ιμπεριαλιστές από την Συρία
Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας
Κλείστε την Σούδα , ανοίξτε τα σύνορα για τους πρόσφυγες

Οι επιθέσεις των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας με πυραύλους με πρόσχημα την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του Ασαντ είναι μια κλιμάκωση της ωμής ιμπεριαλιστικής επέμβασης που ξεδιπλώνεται στη Συρία με στόχο να πάρει αυτή η συμμαχία το πάνω χέρι από τους ανταγωνιστές της στην περιοχή, την Ρωσία και το Ιράν. Τα κροκοδείλια δάκρυα του Τραμπ, της Μέι και του Μακρόν για τα θύματα των χημικών επιθέσεων δεν πείθουν κανένα. Οι βόμβες τους από το Αφγανιστάν και το Ιράκ μέχρι την Γιουγκοσλαβία και το Μάλι έχουν σκορπίσει το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχουν στείλει στο ξεριζωμό και την προσφυγιά άλλους τόσους.
Είναι ντροπή η άμεση εμπλοκή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού οι ιμπεριαλιστές έχουν τις βάσεις-ορμητήριο που τους τροφοδοτούν στη Σούδα.
Το ματοκύλισμα του λαού της Συρίας και του Κουρδιστάν συνεχίζεται και ο στόχος είναι ο γεωστρατηγικός έλεγχος σε μια περιοχή όπου τα πετρέλαια και οι υδρογονάνθρακες έχουν φέρει νέους ανταγωνισμούς που απειλούν να εμπλέξουν σε πολεμικές αναμετρήσεις τοπικές αλλά και τις μεγάλες δυνάμεις. Έχουν ήδη μεταφέρει στη περιοχή στόλους αεροπλανοφόρων ικανούς να στείλουν στη λίθινη εποχή ολόκληρη την περιοχή. Οι βάσεις τους στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία είναι ορμητήρια θανάτου σε βάρος των λαών της Μ.Ανατολής.
Θύματα αυτών των πολεμικών επεμβάσεων είναι εκατομμύρια άνθρωποι που παίρνουν ξανά το δρόμο της προσφυγιάς για να σώσουν τις ζωές τους.
Η Αραβική Άνοιξη, με τις επαναστάσεις κατά των δικτατόρων, από τον Ασσαντ μέχρι τον Μουμπάρακ, αντιμετώπισαν την άγρια καταστολή και η κυριαρχία της αντεπανάστασης άνοιξε το δρόμο για τις επεμβάσεις και τις σφαγές που συνεχίζονται χρόνια ολόκληρα με προσχήματα που αλλάζουν κάθε τόσο. Γέννημα των επιλογών του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο Ιράκ ήταν ο ISIS για το οποίον δήθεν εκστράτευσαν στη Συρία.
Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς απειλεί να μας βάλει πιο βαθιά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνοντας στο χείλος του πολέμου την Ελλάδα με την Τουρκία του Ερντογάν, για το ποιος είναι ο πιο αξιόμαχος εταίρος μεγάλων και μικρών δυνάμεων στη περιοχή, εμπλέκοντας στο ανταγωνισμό από την εκμετάλλευση της εξόρυξης των υδρογονανθράκων μέχρι το όνομα της Μακεδονίας.
 Έφτασε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επεκτείνει τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα στη Σούδα, την Λάρισα και να ετοιμάζει την Ανδραβίδα ως τόπο μεταφοράς της βάσης του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.
Την ώρα που ο στρατός του Ισραήλ δολοφονούσε εν ψυχρώ δεκάδες διαδηλωτές των ειρηνικών πορειών επιστροφής των Παλαιστινίων στη Γάζα συνέχιζε τις στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ στο Αιγαίο. Ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος-Ισραήλ είναι ντροπή για κυβέρνηση της αριστεράς αλλά και άμεση απειλή εμπλοκής σε κλιμάκωση του πολέμου.
Είναι ώρα να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο πόλεμο για τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών που τους στηρίζουν. Όχι αίμα για τα πετρέλαια, τους υδρογονάνθρακες και τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομήχανων, των πολυεθνικών. Η νεολαία να μην γίνει κρέας για τα κανόνια των στρατηγών στην Ελλάδα και την Τουρκία,  σε ένα άδικο πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό για τα συμφέροντα Ελλήνων και Τούρκων καπιταλιστών.
Να απαιτήσουμε καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Να μειωθούν οι πολεμικοί εξοπλισμοί και να δοθούν λεφτά για την παιδεία, την υγεία, τους μισθούς και τους συντάξεις.
Να απαιτήσουμε τη κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες και να δοθεί άσυλο και στέγη.
Αυτή είναι η δικιά μας έξοδος από τα μνημόνια και όχι η εμπλοκή σε βρόμικους πολέμους για τα πετρέλαια.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια