Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eγκαίνια της έκθεσης αστυνομικών κειμηλίων στον Βόλο


Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημ. Αναγνωστάκη, ανώτατων αξιωματικών 

της  Αστυνομίας και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή στις 10 το πρωί τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης αστυνομικών κειμηλίων, που βρίσκεται στον 2ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Βόλου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός των πολιτών προσώπων θα παραβρεθούν ο επιτελάρχης του Αχρηγείου της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Μιχ. Καραμανλάκης, ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Β. Ελλάδος αντιστράτηγος Ανδρ. Αποστολόπουλος, ο κλαδάρχης του κλάδου οικονομικών και πληροφορικής υποστράτηγος Παν. Τζιοβάρας, ο αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας υποστράτηγος Γιάννης Τόλιας και άλλοι.
Η έκθεση περιλαμβάνει 30 περίπου στολές, πηλίκια, ξίφη, ξιφίδια, μια ξιφολόγχη αραβίδας από το 1874, μετάλλια και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από άνδρες και γυναίκες των Σωμάτων της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων και της Ελληνικής Αστυνομίας. Η χρονική περίοδος που καλύπτεται, εκτείνεται από τα τέλη του 19ου αι. μέχρι και σήμερα. Οι στολές, η παλαιότερη των οποίων ανήκει στη δεκαετία του 1930, είναι αυθεντικές και προσφέρθηκαν από αστυνομικούς και τις οικογένειές τους ή άλλους πολίτες, ενώ μέρος της συλλογής αποκτήθηκε χάρη στη συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
Επιπλέον, εκτίθεται πλήθος αντικειμένων, όπως παλαιά σήματα και άλλα απάρτια στολών, σφυρίχτρες, φανοί, χειροπέδες, σφραγίδες κ.α., που χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων εκατό χρόνων, καθώς και έντυπο υλικό, το οποίο περιλαμβάνει εγχειρίδια που διδάσκονταν στις Αστυνομικές Σχολές, παλαιούς Κώδικες, βιβλία, περιοδικά και άλλα αστυνομικά έγγραφα. Τα παραπάνω κειμήλια εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο συγκεντρώθηκε και ψηφιοποιήθηκε.
Αγιασμός στο Α.Τ. Μηλεών
Στη 1.30 αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, που εδώ και μήνες μετεγκαταστάθηκε στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου στις Μηλιές.
magnesianews.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια