Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι χρειάζεται για να ενεργοποιήσεις φυσικά την αυξητική ορμόνη του οργανισμού σου;


Θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη μάζα στο σώμα σου, αλλά έχεις διαπιστώσει ότι μόνο η γυμναστική δεν είναι αρκετή;

Έχεις απόλυτο δίκιο, καθώς η γυμναστική είναι καθοριστικός, αλλά όχι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσεις να ενεργοποιήσεις την αυξητική ορμόνη του οργανισμού σου.

Μην μπερδεύεσαι, όμως, δεν μιλάμε για ειδικά χαπάκια ή συμπληρώματα διατροφής που θα σε φουσκώσουν στο … πιτς φυτίλι. Παρακάτω σου έχουμε ένα καρέ από τρόπους προκειμένου να ενεργοποιήσεις τους μηχανισμούς εκείνους του οργανισμού σου που θα σε βοηθήσουν ώστε να αποκτήσεις περισσότερη μάζα.

1. Καλός ύπνος

Ό,τι πιο διεγερτικό για τη φυσική αυξητική ορμόνη είναι ο ύπνος. Σύμφωνα με έρευνες είναι αλήθεια ότι όσο περισσότερο κοιμάσαι τόσο απελευθερώνεται και η αυξητική ορμόνη. Δεν αρκεί να προπονείσαι σκληρά και να παίρνεις άπειρα συμπληρώματα, αν ο ύπνος σου είναι ελλιπής, τότε απλώς έχεις καταφέρει μία τρύπα στο νερό. Και στην τσέπη σου.

2. Σκληρή προπόνηση

Όπως σου γράψαμε παραπάνω, αν θες να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να αθληθείς σκληρά. Πρέπει κάθε μέρα να ξεπερνάς τα όριά σου. Να μη μένεις σταθερός στα κιλά που σηκώνεις την προηγούμενη και να δίνεις συνεχώς περισσότερη ένταση (προσοχή μην τραυματιστείς). Τότε μόνο θα μπορέσεις να προκαλέσεις μεγαλύτερη απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης στο σώμα.

3. Τρώγε διαρκώς

Για να κάνεις προπόνηση είναι σαφές ότι χρειάζεσαι ενέργεια. Και από πού θα τη βρεις την ενέργεια; Από την τροφή. Επομένως, είναι σημαντικό να διαχειρίζεσαι προσεκτικά την ένταση της προπόνησής σου κατά τη διάρκεια των περιόδων αυστηρού περιορισμού θερμίδων, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι σημαντικές μειώσεις της απελευθέρωσης της αυξητικής ορμόνης.

4. Θέλει κόπο, θέλει και χρόνο

Δεν είναι εύκολο πράγμα να φτάσεις στο άψε σβήσε στον όγκο. Πρέπει να προπονήσεις τον οργανισμό σου για να μπορείς να φέρνεις ευκολότερα το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, οι αθλητές που προπονούνται με συνέπεια για αρκετά χρόνια τείνουν να παρουσιάζουν μεγαλύτερη απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης από τα άτομα που ακολουθούσαν μια καθιστική ζωή και αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης. Επομένως, στην περίπτωση του όγκου, η υπομονή είναι αρετή.


Πηγή: ratpack.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια