Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κυρίτσης: Οι πρακτικές του Ρουβίκωνα δεν είναι εγκληματικότητα, αλλά παραβατικότητα

Πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό, χαρακτήρισε τον Ρουβίκωνα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, με αφορμή την χθεσινή επίθεση με μπογιές της ομάδας στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Μάλιστα ο κ. Κυρίτσης χαρακτήρισε την συγκεκριμένη επίθεση ως «κλασική περίπτωση ακτιβισμού», εκτιμώντας πως  «δεν θα διαταράξει καθόλου τις σχέσεις μας με τη Γαλλία».

«Το "πετάω μπογιές" είναι κλασική περίπτωση ακτιβισμού», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως πως δεν συμφωνεί με αυτή την ενέργεια.
 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρακτικές του Ρουβίκωνα δεν είναι «εγκληματικότητα αλλά παραβατικότητα».

«Καμία φορά ο ακτιβισμός είναι παράνομο πράγμα, μπορεί να κάνεις κάτι ακτιβίστικο και να είναι πλημμέλημα. Όταν έχεις μια πολιτική δραστηριότητα και αυτή είναι παράνομη, μετά έχεις δίκες, καταδίκες δικαστήρια», είπε.
 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Κυρίτσης σημείωσε πως έχουμε μείωση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως «την εγκληματικότητα την καταλαβαίνουμε είτε κοιτάζοντας τα στατιστικά στοιχεία, είτε την κοινωνία, είτε τα ΜΜΕ. Οι στατιστικές δεν σας κάνουν, τα ΜΜΕ δεν σας κάνουν, ε δεν σας κάνει και η κοινωνία».
 

Πηγή: cnn.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια