ΠΕΑΛΣ: Παρεμβάσεις αποστράτων στην πορεία του Λ.Σ. αλλά και στην υπηρεσιακή και προσωπική υπόσταση ε.ε. Αξιωματικών ΛΣ είναι κατακριτέες και μη αποδεκτές


Παραθέτουμε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος:

Με αφορμή την ενημέρωσή μας περί παρεμβάσεων πρώην συναδέλφων μας, Αξιωματικών εν αποστρατεία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για την πορεία του Σώματος, για την υπηρεσιακή και προσωπική υπόσταση εν ενεργεία Αξιωματικών ΛΣ, αλλά και για τα συνδικαλιστικά δρώμενα του Σώματος, τονίζουμε ότι την ευκαιρία αυτή την είχαν ως εν ενεργεία στελέχη, έμεινε παρακαταθήκη, κρίθηκε τότε και κρίνεται και σήμερα.

«Περιφορές» στους διαδρόμους του ΥΝΑΝΠ, στα πολιτικά κόμματα και στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, ασχολούμενοι με τους εν ενεργεία Αξιωματικούς, δεν είναι αποδεκτές καθώς η ιστορία έχει δείξει ότι δεν έχουν ως γνώμονα το ειλικρινές κι ανιδιοτελές ενδιαφέρον αλλά πηγάζουν από την επιθυμία του «φαίνεσθαι» και του παραγοντισμού, με στόχο την προσωπική επιβεβαίωση και ανέλιξη.

Τέλος, τονίζουμε και διαβεβαιώνουμε ότι τα ζητήματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς Λ.Σ. και το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πέραν του ότι είχαν την ευκαιρία να τα επιλύσουν όντας εν ενεργεία, μεταφέρονται από τον συνδικαλιστικό φορέα των Αξιωματικών επαρκώς, αιτιολογημένα, αναλυτικά και τα γνωρίζει, τα μελετά και προσπαθεί για την διευθέτησή τους η Πολιτική και κυρίως η Φυσική μας Ηγεσία.

Ως εκ τούτου τους καλούμε ν’ ασχοληθούν με τις πενιχρές συντάξεις, τα «τσεκουρεμένα» εφάπαξ, την ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την απαξίωση και τη θέση που έχουν περιέλθει τα εν αποστρατεία στελέχη, συμβάλλοντας έτσι εποικοδομητικά και για τα εν ενεργεία στελέχη που αργά ή γρήγορα θα βρεθούν στην αποστρατεία.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι παραμένουμε δίπλα τους, πάντα ανοιχτοί σε συνεργασία και συνεννόηση, όπου απαιτείται, και τους παρακαλούμε να πράττουν το ίδιο.

 

 


_