Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μια συνέντευξη Τόσκα όνειδος για τη δημοσιογραφία - Ο αστυνομικός συνδικαλιστικός κομφορμισμός αφορισμών


Δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε το νόημα των λέξεων που διαβάζαμε. Μια συνέντευξη του υπουργού δημόσιας τάξης στον τηλεοπτικό σταθμό "ΕΨΙΛΟΝ" που παραπέμπει σε ακραιφνώς
στρατευμένο δημοσιογράφο τηλεοπτικού φορέα σε χώρα με αρτηριοσκληρωτικά ολοκληρωτικό καθεστώς.

Μια συνέντευξη που κάθε υπουργός μεταρσιώνεται να παραχωρήσει. Δεν θέλουμε να γράψουμε κάτι επιπλέον, επειδή ακριβώς οι λέξεις μιλούν από μόνες τους και ο στρουκτουραλισμός τους αντικαθρεφρτίζεται σε απείκασμα γυψοσανίδας. Σε ότι αφορά στον κ. Τόσκα, έχουμε μία παραίνεση ως bloko.gr. Να διακόψει τις επιλεκτικές διαδρομές σε σταθμούς και μέσα που του κάνουν οσφυακαμπτικές ρεβεράντζες και να δώσει επιτέλους μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στους διαπιστευμένους συντάκτες του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Απ' ότι άλλη, διαπιστώνουμε ότι πλεονάζει αυτές τις ημέρες ο αφοριστικός συνδικαλισμός μέσα σε κομφορμιστικό πλαίσιο στόχευσης και επιδίωξης. Την επόμενη μόλις ώρα από τις εξαγγελίες Τόσκα και αρχηγείου για αποδέσμευση δυνάμεων από στόχους και μέτρα, ξεκίνησε η αμφισβήτηση θέσης και πρόθεσης, ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιοι συνδικαλιστές  που εξαπελυσαν τις αρές, ζητούσαν πιεστικά την ... εξαίρεση των πελατών ψηφοφόρων τους από τις προγραμματικές μετακινήσεις. Ένας μικρός φαύλος κύκλος αναξιοπρεπούς υπόστασης.

Δεν έδωσαν κανένα περιθώριο χρόνου και ανοχής ώστε οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη και να δοκιμαστούν, αλλά με στείρα, άγονη και άνυδρη καυστική κατά τ' άλλα κριτική, ναρκοθέτησαν όπως εξηγήσαμε την προσπάθεια πριν ακόμη μπει ο θεμέλιος λίθος της. Την ίδια στιγμή, ανακάλυψαν -μετά τις πρότερες δικαιολογημένες καταγγελίες για την απουσία της ΕΛΑΣ από το πλευρο του πολίτη- ότι ο μηχανοκίνητος στόλος είναι ο μεγάλος ασθενής του σώματος. Δεν γνωρίζουν ότι από το 2004 έχει να γινει προμήθεια και ως η ηγεσία, αλλά και μεμονωμένοι αξιωματικοί καταβάλλουν κάθε προσπάθεια κι εξετάζουν κάθε πρόταση (χωρίς μεταξύ αυτών να υπάρχει συνδικαλιστική) ούτως ώστε τουλάχιστον για τις υπηρεσίες αιχμής να βρεθούν λύσεις για αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ελαστικά, μπότες κοκ;

 Πως λοιπόν να ορθοποδήσει η αστυνομία όταν εκ των έσω βάλλεται και σαμποτάρεται η όποια καλή κατά τα πρώτα αξιολογίσημα φαινόμενα προσπάθεια;


του Γιώργου Καραϊβάζ




Διαβάστε τη συνέντευξη όνειδος, όπως αυτή αναρτήθηκε στο σάιτ του υπουργείου στις 15 Απριλίου. 

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στο epsilontv
O Aναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, χθες 14 Απριλίου 2018, παραχώρησε συνέντευξη στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού epsilontv και στη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου.
Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης:
Δημοσιογράφος: Να καλησπερίσω τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εδώ στο live news, τον κύριο Νίκο Τόσκα. Καλησπέρα σας.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλησπέρα κυρία Κάτζου, καλησπέρα στους τηλεθεατές σας.
Δημοσιογράφος: Σε βαρύ κλίμα κύριε Τόσκα γιατί είπαμε αντίο στον σμηναγό μας, τον Γιώργο Μπαλταδώρο. Προέρχεστε και από το στράτευμα γι αυτό και σας το λέω.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ακριβώς και, θα μου επιτρέψετε κυρία Κάτζου, αρχίζοντας να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του ήρωα αεροπόρου, στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά της Πολεμικής Αεροπορίας και να σας διαβεβαιώσω, γιατί τον ξέρω αυτό τον χώρο, από εκεί προέρχομαι, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε τέτοια θέση που να διασφαλίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα την ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας.
Δημοσιογράφος: Μάλιστα κύριε Υπουργέ, πάμε τώρα στο θέμα των περιπολιών. Τι θα γίνει, γιατί δεχτήκατε κριτική, απαντήσατε βεβαίως και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι θα γίνει, για να μάθουν και οι πολίτες; Ενισχύονται οι περιπολίες; Φεύγουν αστυνομικοί από τα επίσημα για να ενισχυθεί η αστυνόμευση στις γειτονιές;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κυρία Κάτζου, τί γινόταν τόσα χρόνια; Τόσα χρόνια ο αριθμός των αστυνομικών οι οποίοι φύλασσαν πρόσωπα και χώρους διαρκώς αυξάνονταν. Μία κατάσταση απαράδεκτη, για τον παραμικρό λόγο κάποιοι προφασίζονταν ή είχαν πραγματικούς λόγους φύλαξης και με μεγάλη ευκολία η Ελληνική Αστυνομία τους έδινε αστυνομικούς για την φύλαξή τους.
Εμείς αρχίσαμε από πέρυσι την μείωση του προσωπικού αυτού, 450 άτομα αφαιρέθηκαν από την φύλαξη προσώπων και στόχων και ερχόμαστε τώρα να αφαιρέσουμε 800 άτομα από την φύλαξη προσώπων και χώρων.
Η αρμόδια επιτροπή, πήρε αυτές τις αποφάσεις γιατί οι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και οι ανάγκες οι συλλογικές, προέχουν των υπολοίπων αναγκών και ειδικά υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που είχαν ξεπεραστεί από τα ίδια τα πράγματα.
Κάποιοι δικαστικοί που είχαν δικάσει υποθέσεις πριν πάρα πολλά χρόνια, κάποιοι που δεν είχαν σοβαρό λόγο ατομικής φύλαξης και είναι και οι ανάγκες οι γενικότερες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί με το μεταναστευτικό, με διάφορα άλλα προβλήματα σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
Δημοσιογράφος: Επειδή σας κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία και η αντιπολίτευση εν γένει, ότι υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση ιδιαίτερα στην Αττική, ότι έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα, ότι είναι πια άβατο το Εξάρχεια, τί απαντάτε;
Μήπως όντως συμβαίνουν αυτά κύριε Τόσκα; Συμβαίνουν τώρα; Δεν συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια; Μήπως δεν υπάρχει η αστυνόμευση που πρέπει;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Τα στοιχεία της αστυνομίας, όχι τα στοιχεία τα δικά μου, δείχνουν ότι η εγκληματικότητα δεν έχει αυξηθεί. Εχει μειωθεί, υπάρχουν παρόλα αυτά προβληματικές περιοχές, υπάρχουν προβλήματα στην εγκληματικότητα από κάποιους κλέφτες σε σπίτια ή στο δρόμο. Και ακριβώς η αφαίρεση των αστυνομικών από την φύλαξη προσώπων και χώρων εκεί αποσκοπεί, στο να κατεβάζουμε περισσότερο κόσμο, περισσότερους αστυνομικούς εννοώ στο πεζοδρόμιο, στις περιπολίες και να αυξηθεί η φύλαξη του απλού πολίτη που έχει και τις περισσότερες ανάγκες.
Η Νέα Δημοκρατία επειδή κατάλαβε ότι ετοιμαζόμαστε για μεγάλες περικοπές εδώ και ένα μήνα, αυτά δεν γίνονται σε μία μέρα όπως είπαν, προσπάθησε να βγει μπροστά και να πει ότι διαθέτει το 20% της φύλαξης των κτιρίων της Νέας Δημοκρατίας.
Εμείς κόβουμε πολύ περισσότερα άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους, αν θέλετε τα περισσότερα άτομα που κόβουμε είναι από το χώρο τον κυβερνητικό που έχει και τα λιγότερα άτομα για την προστασία του. Παρόλα αυτά, για να μην υπάρξουν διάφορες αιτιάσεις, εμείς κάναμε τις περισσότερες περικοπές από εκεί και προχωρήσαμε και σε άλλους χώρους.
Δημοσιογράφος: Να πω ότι διαβάζω διάφορα σχόλια ακριβώς γιατί θα πάρετε αστυνομικούς από επίσημα πρόσωπα, διέκρινα ένα σχόλιο ότι έχει την μεγαλύτερη φύλαξη ο Υπουργός Επικρατείας, ο κύριος Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά όπως γνωρίζουμε όλοι είναι ο άνθρωπος ο οποίος έχει δεχτεί επιθέσεις στο σπίτι του, έτσι δεν είναι; Κάθε δεκαπέντε μέρες, να το πούμε και αυτό.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εμείς δεν θα πέσουμε στο λάθος το λαϊκιστικό να αφαιρέσουμε αστυνομικούς από εκεί που υπάρχει ανάγκη φύλαξης και με τον ίδιο τρόπο δεν αρνούμαστε τη φύλαξη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας…
Δημοσιογράφος: Αλίμονο…
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: …της ηγεσίας των άλλων κομμάτων, κάποιων δικαστικών που έχουν εκδικάσει κρίσιμες υποθέσεις και κάποιων άλλων ατόμων.
Δεν θα μπούμε σε αυτό το λάθος ώστε την άλλη μέρα να έχουμε προβλήματα. Πλην όμως, η αρχή της αναλογικότητας και η ιδιαίτερη προσοχή με την οποία εξετάζουμε, εξετάζουν οι αρμόδιες επιτροπές τα περιστατικά, οδηγεί σε αυτή τη κατεύθυνση που είναι και η κατεύθυνση της λογικής, η κατεύθυνση της ισορροπίας.
Δημοσιογράφος: Ακριβώς, θέλω να σας ρωτήσω κλείνοντας για την υπόθεση του βιασμού στο Πεδίον του Άρεως, έχουμε ανατροπή στην υπόθεση γιατί πολλά ακούστηκαν πάλι, για την συγκεκριμένη περιοχή, για ευθύνες ακόμα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τελικά έχουμε ανατροπή στην υπόθεση και μάλιστα η 25χρονη παραδέχτηκε, ότι αυτοτραυματίστηκε για να μην παντρευτεί και ένα τελευταίο σχόλιο κύριε Τόσκα γι’ αυτό το περιστατικό.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κυρία Κάτζου, χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, για να μην θίξω το συγκεκριμένο άτομο, δεν είναι η πρόθεση μας αυτή, πλην όμως όλες αυτές τις μέρες υπήρχε ένα μπαράζ κινδυνολογίας από πλευράς ορισμένων ή μπορώ να πω πολλών μέσων ενημέρωσης, ότι έγινε απόπειρα βιασμού, ότι υπάρχει κίνδυνος στην περιοχή αυτή που έγινε τάχα μου το περιστατικό και ότι υπάρχει κίνδυνος γενικότερα σε όλη την Ελλάδα. Προσπάθησε δηλαδή η Νέα Δημοκρατία και κάποια ΜΜΕ να κινδυνολογήσουν και ξέρετε το ψέμα….
Δημοσιογράφος: Βέβαια αυτό είναι συχνό φαινόμενο εδώ…
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: …το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ομως, αποκαλύφθηκε ότι τίποτα από αυτά δεν συνέβη και απλά ήτανε ένα μπαράζ κινδυνολογίας που αυτό είναι επικίνδυνο και για την εικόνα της χώρας μας, εν όψει τουριστικής περιόδου.
Κάνουν κακό στη χώρα αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν πρόσκαιρο κομματικό ή δημοσιογραφικό όφελος και δεν υπολογίζουν τις συνέπειες στην πράξη.
Δημοσιογράφος: Μάλιστα θα συμφωνήσω μαζί σας, να είμαστε προσεκτικοί γιατί είχαμε ανατροπή λοιπόν στην υπόθεση με τον υποτιθέμενο βιασμό στο Πεδίον του Άρεως…
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ακριβώς, πρέπει να υπάρχει προσοχή και να ρωτάνε.
Δημοσιογράφος: Και φυσικά να ρωτάμε και όταν να σας κρίνουμε εκεί που πρέπει να σας κρίνουμε, να καταδικάζουμε αυτά που πρέπει να καταδικάζουμε…
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ακριβώς καμία αντίρρηση στην κριτική.
Δημοσιογράφος: …αλλά να επικροτούμε ότι φεύγουν τόσοι αστυνομικοί από τα επίσημα πρόσωπα και η αστυνομία θα είναι πια, πιο κοντά στις γειτονιές. Κύριε Τόσκα σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την συνέντευξη καλό βράδυ.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και εγώ σας ευχαριστώ κυρία Κάτζου, καλή συνέχεια.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια