Καταγγελία του ΚΚΕ για αστυνομικούς του Α.Τ. Ορεστιάδας


Το γραφείο τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην oποία αναφέρει πως αστυνομικοί του Α.Τ. Ορεστιάδας εξύβρισαν, απείλησαν και πήραν κινητό και πορτοφόλι από μέλος του Γραφείο Περιοχής Ανατολικής Μακεδόνις - Θράκης.

Η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αναίτια συμπεριφορά αστυνομικών του Α.Τ. Ορεστιάδας, σε βάρος του μέλους του Γραφείου Περιοχής της Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, Λαρίση Χρήστου. Συγκεκριμένα, δύο αστυνομικοί με πολιτικά  κινήθηκαν εναντίον του απαιτώντας να γίνει σωματικός έλεγχος. Όταν το στέλεχος του ΚΚΕ απαίτησε να μάθει από ποιον διενεργείται ο έλεγχος οι αστυνομικοί απάντησαν με ύβρεις και απειλές και με τη βία του πήραν το πορτοφόλι και το κινητό του τηλέφωνο για έλεγχο.

                Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ενταγμένη στη συνεχιζόμενη προσπάθεια  τρομοκράτησης του λαού, που ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα κατ' εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Είναι ένα ακόμη δείγμα γραφής, μετά τις συλλήψεις και διώξεις των σπουδαστών στο Φοιτητικό - Μαθητικό συλλαλητήριο στις 16 Απρίλη, τις συλλήψεις 10 μελών της Επιτροπής Ειρήνης Σάμου και στελεχών του ΚΚΕ πριν 2 ημέρες.

Τέτοιου τύπου ενέργειες δε θα τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές.


_