Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα πρόκληση της Άγκυρας: ζήτησε σχέδιο πτήσης για το ταξίδι Τσίπρα στη Ρόδο

Σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση προχώρησαν σήμερα οι Τούρκοι. Οι πιλότοι δύο τουρκικών μαχητικών F-16, ενώ πετούσαν στον δικό τους εναέριο χώρο, στα 10.000 πόδια, ζήτησαν σχέδιο
πτήσης από το ελικόπτερο Σινούκ που μετέφερε τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από τη Ρω στη Ρόδο.
Οι Έλληνες πιλότοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν ανταποκρίθηκαν και αφού ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό και τον ΑΓΕΕΘΑ, αμέσως στο σημείο βρέθηκαν, πετώντας στα 20.000 πόδια στον δικό μας εναέριο χώρο, δύο ελληνικά μαχητικά.
Με την εμφάνιση των ελληνικών μαχητικών, τα τουρκικά έφυγαν ανατολικά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης παρακολουθούσαν από το Σινούκ τα όσα διαδραματίζονταν.
Νωρίτερα, μιλώντας για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε το παράδειγμα καλής συνεργασίας που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες στις δύο πλευρές, στο Καστελόριζο και αλλού.
Και συνέχισε τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί και υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα, και «δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε σπιθαμή των εδαφών της. Από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο, και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο. Φυσικά, η Ελλάδα ούτε απειλεί, αλλά ούτε φοβάται κανέναν», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Πρωθυπουργού.
ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το ακριτικό νησί της Ρω, όπου απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο της Κυράς της Ρω, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έψαλε τον Εθνικό Ύμνο.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια