Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναζήτηση Πέφτει...πολύ κλάμα με το νέο ΚΟΚ

Με τους ρυθμούς που πάμε, σε λίγο οι μισοί οδηγοί του Ηρακλείου θα μείνουν χωρίς …δίπλωμα. Μην το γελάτε καθόλου. Υπάρχουν ντοκουμέντα και είναι αδιάψευστα. Μόλις μία εβδομάδα
αυστηρής εφαρμογής μετράει ο νέος ΚΟΚ και ήδη στα γραφεία της Τροχαίας Ηρακλείου οι κούτες ξεχειλίζουν από αφαιρεθέντα διπλώματα λόγω παραβάσεων.

Με μαύρο δάκρυ παρακαλούν Ηρακλειώτες να τους επιστραφούν τουλάχιστον τα διπλώματα, πιάνουν λυτούς και δεμένους, φίλους και γνωστούς, υψηλόβαθμους και χαμηλόβαθμους, βουλευτές, ακόμα και τον μπάρμπα τους στην Κορώνη αλλά μάταια…Δουλειά δεν γίνεται.
Το σύστημα είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει την παραμικρή παρασπονδία αφού όλα καταγράφονται σε ηλεκτρονικά αρχεία.
Ακόμα και σε περιπτώσεις βαριά πασχόντων, οι αξιωματικοί της Τροχαίας αδυνατούν να βοηθήσουν. «Τα χέρια μας είναι δεμένα. Δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα» παραδέχονται.

Κινητό, ζώνη, κράνος κρατούν την πρωτοκαθεδρία των παραβάσεων. Και μπορεί πρόστιμο να μην πληρώνουν οι παραβάτες, όμως ο …πόνος είναι ακόμα μεγαλύτερος με την αφαίρεση του διπλώματος, της άδειας και των πινακίδων για 60 ημέρες. Αν μάλιστα ο παραβάτης είναι υπότροπος και διαπράξει ξανά το ίδιο «αμάρτημα» εντός 6μήνου, τότε τα πράγματα είναι ακόμα σοβαρότερα: ο χρόνος αφαίρεσης του διπλώματος διπλασιάζεται και φθάνει στους τέσσερις μήνες, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να δώσει εκ νέου εξετάσεις.

Ο νέος ΚΟΚ είναι άτεγκτος ιδιαίτερα σε παραβάσεις που εντάσσονται στην κατηγορία «υψηλής επικινδυνότητας» όπως η παραβίαση του stop, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, το αλκοόλ, η οδήγηση με επίδειξη ικανότητας, ανταγωνισμού και εντυπωσιασμού και οι αυτοσχέδιοι αγώνες. Στις περιπτώσεις αυτές το πρόστιμο διατηρείται και πληρώνεται εις το ακέραιο ενώ φυσικά αφαιρούνται δίπλωμα, άδεια και πινακίδες. Αν τώρα μέσα σε μία 5ετία ο οδηγός βρεθεί να έχει υποτροπιάσει τρεις φορές σε σοβαρές παραβάσεις, τότε πρέπει να αποχαιρετίσει το δίπλωμα του δια βίου.

Για να έχετε λοιπόν το κεφάλι σας ήσυχο και κυρίως ακέραιο, για να μην κινδυνεύετε να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη σε δύσκολες οικονομικά εποχές και για να μην βρεθείτε στην δύσκολη θέση να στερηθείτε το δίπλωμα σας με ό,τι συνεπάγεται αυτό, φοράτε κράνος και ζώνη ασφαλείας, μην παραβιάζετε stop και κόκκινο, μην μιλάτε στο κινητό χωρίς τα απαραίτητα ακουστικά και όσοι έχετε παιδιά, μην ξεχνάτε το απαραίτητο παιδικό καθισματάκι.

Αν σας αρέσουν οι αγώνες ταχύτητας και οι επιδείξεις, δείτε καλύτερα μία ταινία γιατί τα πρόστιμα, χρηματικά και διοικητικά, είναι …υπερπαραγωγή ενώ καλό είναι να αποκτήσετε και οικολογική συνείδηση και να το σκεφτείτε καλά την επόμενη φορά που θα πετάξετε από το παράθυρο του αυτοκινήτου σας κάποιο σκουπίδι.

cretalive.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια