Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διπλασιάστηκε το επίδομα των αστυνομικών της Βουλής - Ρεκόρ αιτήσεων - Όσο για την ΕΚΑΜ...


Η μισθολογική αναπροσαρμογή των εισοδημάτων των αστυνομικών μπορει ν' απέφερε στην συντριπτική πλειοψηφία περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων και ακόμη
μεγαλύτερη σύγκλιση προς τα οικονομικά όρια της φτώχειας.

Ο μονεταρισμός όμως που προέκυψε μέσα από την ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό βαθμό δεν ήταν για όλους επιβλαβείς. Και μπορεί το επίδομα της ΕΚΑΜ να καταργήθηκε και ακόμη να διερευνάται τρόπος και μέθοδος για την επαναφορά του, όσοι όμως διατήρησαν το κεκτημένο του επιδόματος, το είδαν να εκσφενδονίζεται προς τα πάνω.

Χαρακτηριστικότερο των παραδειγμάτων οι αστυνομικοί της Βουλής, που εξαιτίας της ενσωμάτωσης του ειδικού επιδόματος στο βασικό μισθό, είδαν το κατοχυρωμένο επίδομα να υπερίπταται, με αποτέλεσμα αναλόγως βαθμού, να πάρει μια προσαύξηση από 120 μέχρι και 250 ευρώ. Φυσικά κανείς δεν το διεκδίκησε, όμως αποτελεί δείγμα κι αυτό της ακατανόητης πολλές φορές διάκρισης που προκύπτει από την εφαρμογή ενός οιονεί επεξεργασμένου νόμου. Απόρροια δε αυτής της κατάστασης μισθολογικής ανισσοροπίας, είναι η κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων και συνακόλουθα των πιέσεων για απόσπαση αστυνομικών στη δύναμη της φρουράς.

Η ίδια πάνω κάτω κατάσταση δημιουργήθηκε και με το ειδικο επίδομα που απολαμβάνουν οι αδιάφθοροι.


του Γιώργου Καραϊβάζ


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια