Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η θέση της ΠΕΑΛΣ για την Βαθμολογική Αναγνώριση στρατιωτικής θητείας


''Ως εκ τούτου, επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το Λιμενικό Σώμα είναι ένοπλο στρατιωτικά συντεταγμένο Σώμα, γεγονός που αποτελεί εχέγγυο της επιτυχημένης πορείας του και δεν πρέπει να επιτρέψουμε επιπλέον παρεμβάσεις που επηρεάζουν την ιεραρχική δομή του, ιδιαίτερα όταν αυτές αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση συνδικαλιστικών συμφερόντων'' αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος.

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή συχνά ερωτήματα και τον έντονο προβληματισμό μελών μας για δημοσιεύματα και ανακοινώσεις αναφορικά με την βαθμολογική αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας σε όλα τα στελέχη, η ΠΕΑΛΣ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι το άρθρο 65 του ν. 4504/2017 για την στρατιωτική θητεία δεν αφορά και δεν πρέπει να αφορά όλα τα στελέχη.

Πέραν της απάντησης της αρμόδιας Υπηρεσίας Προσωπικού που έρχεται προς επίρρωσή μας αλλά και την επιφύλαξή μας για διακριτική μεταχείριση εις βάρος των γυναικών στελεχών Λ.Σ., τονίζουμε ότι η εν λόγω διάταξη θα αποτελέσει άλλη μια μορφή διατάραξης της ιεραρχίας μεταξύ Αξιωματικών οποιασδήποτε προέλευσης.

Ως εκ τούτου, επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το Λιμενικό Σώμα είναι ένοπλο στρατιωτικά συντεταγμένο Σώμα, γεγονός που αποτελεί εχέγγυο της επιτυχημένης πορείας του και δεν πρέπει να επιτρέψουμε επιπλέον παρεμβάσεις που επηρεάζουν την ιεραρχική δομή του, ιδιαίτερα όταν αυτές αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση συνδικαλιστικών συμφερόντων.   

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η ΠΕΑΛΣ είχε προτείνει την εξεύρεση άλλης λύσης οριζόντιου και ισοδύναμου χαρακτήρα για το σύνολο των Λ/Φ και Υπαξιωματικών ΛΣ.


Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ



_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια