Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Εμφύλιος” στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ανοιχτό “πόλεμο” προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.
Οι πρώτες βολές –χθες- των περίπου 10 βουλευτών που έχουν βγει στο “αντάρτικο” δεν έμειναν αναπάντητες από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη που επιστρατεύτηκαν να τους μεταπείσουν.

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης της ομάδας των “53+” προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, τους καλεί να παραιτηθούν. «Όσοι και όσες προέκυψαν στον ΣΥΡΙΖΑ αργότερα από αυτές τις αποφάσεις όφειλαν και οφείλουν να τις κάνουν αποδεκτές εφόσον γι' αυτό το κόμμα  αυτές οι αποφάσεις είναι ταυτοτικές. Για αν κάτι μπορούμε να κάνουμε κριτική στο επίπεδο των δικαιωμάτων είναι γιατί δεν είναι τόσο προωθημένες οι πρωτοβουλίες μας όσο θα έπρεπε να είναι. Να πάει λοιπόν αφού παραιτηθεί από την βουλευτική έδρα ο καθένας/μια στον πολιτικό χώρο που τον αντιπροσωπεύει αντί να κάθεται εκεί που νιώθει άσχημα και θεωρεί ότι γκρεμίζεται ο συντηρητικός του κόσμος», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Το πολιτικό ωστόσο, μασάζ από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τα κομματικά στελέχη δεν φαίνεται να αποδίδει καρπούς με τις δύο πλευρές να εμμένουν στις θέσεις τους. Το κλίμα ήταν φορτισμένο στη διευρυμένη σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κι όπως έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος «έπεσε ξυλάκι».

Η Γεωργία Γεννιά μαζί με τους Γιώργο Ντζιμάνη και Γιάννης Καραγιάννης με επιστολή τους ζητούν την τροποποίηση του επίμαχου άρθρου, το οποίο εκτιμούν ότι ανοίγει το δρόμο και για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Δηλώνουν αιφνιδιασμένοι και τονίζουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ώριμη να το αποδεχθεί.

Πηγές από το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την κ. Γεννιά, καθώς διαφοροποιείται για δεύτερη φορά μετά αλλαγή ταυτότητας φύλλου.

Στην κυβέρνηση απαντούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση ομόφυλων- ετερόφυλων ζευγαριών και πολιτικά ποντάρουν στις ψήφους ΔΗΣΥ- Ποταμιού. Ενστάσεις όμως υπάρχουν και εντός της ΔΗΣΥ, τουλάχιστον από 3 βουλευτές. Την ίδια ώρα στο Ποτάμι εκφράζουν επιφυλάξεις και ουδείς μπορεί να προβλέψει αν «περνάει» η διάταξη.

Πάντως, το νομοσχέδιο δίνει λαβή σε κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για πεδίο νέων συμμαχιών με ορίζοντα τις πολιτικές εξελίξεις.

πηγή: ant1news.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια