Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ήρθε η ώρα να πετάξεις την κουρτίνα του μπάνιου σου! Δες γιατί …


Προσπαθείς να διατηρείς το μπάνιο σου καθαρό, αλλά αλήθεια από πότε έχεις να αλλάξεις την κουρτίνα στο ντους σου;

Ναι, ναι αυτή η πλαστική κουρτίνα που αν την έχεις καιρό, σίγουρα θα έχει κίτρινους λεκέδες ή ακόμα και μαύρα σημάδια από την υγρασία.

Εάν δεν την αλλάζεις συχνά, η κουρτίνα του μπάνιου σου μπορεί ένα μια τέλεια αποικία βακτηρίων, να γεμίσει μούχλα και τελικά ν’ αποκτήσεις ένα δύσοσμο μπάνιο. Τελικά, όμως, ποια είναι η στιγμή που πρέπει να πετάξεις την κουρτίνα του μπάνιου σου;

Αυτό που πρέπει να ξέρεις για αρχή είναι ότι δεν είναι η κουρτίνα του μπάνιου σου καθαυτή που πρέπει να σε ανησυχεί, αλλά η πλαστική επένδυσή της, η οποία εμποδίζει το νερό να φτάσει στο πάτωμα του μπάνιου σου.

Μπορείς πολύ εύκολα να διαπιστώσεις εάν η κουρτίνα σου είναι βρώμικη απ’ το εάν είναι θολή, έχει κίτρινους λεκέδες ή μαύρα σημάδια.

Εάν η κουρτίνα σου φαίνεται να έχει διάφορα τέτοια στίγματα, τότε ήρθε η ώρα τουλάχιστον να την πλύνεις για ν’ απαλλαγείς απ’ τη μούχλα, τα βακτηρίδια ή τη βρωμιά που συσσωρεύεται πάνω της.

Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημες προδιαγραφές για το πόσο μπορείς να κρατήσεις την κουρτίνα του ντους, προτείνεται να την πλένεις αρκετά συχνά, ιδανικά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα!

Ξέρουμε, ξέρουμε… Δεν έχεις μπει ούτε μια φορά στη ζωή σου στη διαδικασία να πλύνεις την κουρτίνα του μπάνιου και τώρα σου λέμε να την πλένεις κάθε εβδομάδα…! Αλλά για όλα δεν πρέπει από κάπου να ξεκινήσουμε;

Και πώς πλένω την κουρτίνα του μπάνιου;

Το να καθαρίσεις την κουρτίνα του μπάνιου σου είναι ευτυχώς πολύ εύκολο! Αν η κουρτίνα σου μπορεί ν’ αφαιρεθεί απ’ τον βραχίονα που την συγκρατεί, τότε μπορείς πολύ απλά να την βάλεις στο πλυντήριο σε γρήγορο πλύσιμο.

Αντί να δεις την κουρτίνα με μια καθορισμένη ημερομηνία λήξης, θα πρέπει να την δεις ως ένα μέρος του σπιτιού σου που απαιτεί μια ήπια συντήρηση ανά διαστήματα, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης.

Εάν δεν καθαρίζεις ποτέ την κουρτίνα του ντους, τότε θα μπορούσες να πάθεις διάφορα δερματικά προβλήματα ή ερεθισμό στα μάτια απ’ τη μούχλα.


Πηγή: ipop.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια