Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Ο Αστυνομικός Σταθμός Λίνδου έχει μετατραπεί σε ΚΕΠ"

Επιστολή – καταγγελία για την υποβάθμιση και αποδιοργάνωση του Αστυνομικού Σταθμού Λίνδου, 



παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, απέστειλε ο πρόεδρος του οικισμού κ. Γιώργος Ελευθερίου στον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Ρόδου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και στους Διοικητές των Α.Τ. Νότιας Ρόδου και Αρχαγγέλου.

Ο κ. Ελευθερίου μέσω της επιστολής του καταγγέλλει ότι έχουν απομείνει μόλις δύο αστυνομικοί να υπηρετούν εκ περιτροπής τις πρωινές ώρες, γεγονός που έχει μετατρέψει ουσιαστικά τον Αστυνομικό Σταθμό σε… Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών!
Μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αφού ως γνωστόν η Λίνδος είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός της Ρόδου τους καλοκαιρινούς μήνες και ζητάει να υπάρξει άμεσα μέριμνα για την επίλυση του προβλήματος.
Ειδικότερα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου αναφέρει στην καταγγελία του τα εξής:
«Με την παρούσα επιστολή μου ήθελα να καταγγείλω τα παρακάτω:
 Εδώ και αρκετές ημέρες έχω γίνει δέκτης πολλών παραπόνων και διαμαρτυριών τόσο από τους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας και κυρίως από τουρίστες ότι έχουν μεταβεί στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Λίνδου κατά τις απογευματινές ώρες για προσωπικά τους προβλήματα και για καταγγελίες και το έχουν βρει κλειστό.
Ο τοπικός Α.Σ. Λίνδου αποτελείται από πέντε μόλις άτομα από τα οποία μόνο τα δύο απασχολούνται εκ περιτροπής, σε πρώτη φάση, για τα προβλήματα της περιοχής, ενώ οι άλλοι τρεις αστυνομικοί είναι σε μόνιμη βάση στο Α.Τ. Νότιας Ρόδου (Γεννάδι) και διατίθενται σε υπηρεσία εκεί, πράγμα που σημαίνει ότι για οποιαδήποτε καταγγελία, τροχαίο, διατάραξη, κλοπή και πολλά άλλα που θα μπορούσαν να λυθούν άμεσα, να αναγκάζεται το εκάστοτε θύμα να περιμένει αρκετή ώρα (20 λεπτά) ή να πάει είκοσι χιλιόμετρα μακριά για να το καταγγείλει πίσω στο Α.Τ. Νότιας Ρόδου (Γεννάδι).
Σε έμενα τον ίδιο προσωπικά τον περασμένο Νοέμβριο ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής μου είχε υποσχεθεί ότι όχι μόνο δεν θα αποδυναμωθεί ο τοπικός Α.Σ. αλλά ότι θα ενισχυθεί με περαιτέρω άτομα ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες και η ανωτέρα δέσμευση όχι μόνο δεν έχει πραγματοποιηθεί ως προς την ενίσχυση αλλά ο Α.Σ. Λίνδου έχει αποδυναμωθεί απορροφώντας το Α.Τ. Νότιας Ρόδου τρεις από τους πέντε αστυνομικούς του Α.Σ. Λίνδου καταστώντας ουσιαστικά την τοπική αστυνομία σε Κ.Ε.Π.
Δεν νοείται το πιο τουριστικό μέρος του νησιού και ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της χώρας που είναι και αρχαιολογική περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα, περίπου πέντε χιλιάδες ημερησίως, να μην διαθέτει Αστυνομικό τμήμα για όλο το εικοσιτετράωρο ανοικτό για την ασφάλεια των επισκεπτών μας και ανάπτυξη χωρίς να υπάρχει ασφάλεια, διότι επιβάλλει τη τάξη, την αρμονία του συνόλου και του Δημόσιου συμφέροντος, την ασφάλεια των επιχειρηματιών και γενικότερα των ξένων επισκεπτών μας.
 Παρακαλώ για τις άμεσες δικές σας ενέργειες ενόψει της τουριστικής σεζόν». 

rodiaki.gr




_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια